Najbolji saveti za maskaru by @anastasijastasha – prvi deo

Od svih komada šminke, maskaru najviše volim jer mi oči „progledaju“ nakon što je stavim i razlika je očigledna. Ukoliko ima onih koje ne vole maskaru, obavezno neka pročitaju ovaj tekst jer možda i saznaju kako da je zavole, tj. kako da na najbolji način iskoriste benefite iste.


1. Verujem da ste sve čule za trik da kada se maskara osuši, ubacite malo fiziološkog rastvora za ispiranje očiju (ili sočiva) u maskaru kako biste je „oživeli“

Najbolji saveti za maskaru by @anastasijastasha – prvi deo


Moj predlog je da gledate rok trajanja na maskari i da je posle šest meseci jednostavno zamenite, iz higijenskih razloga. Odlična nova maskara koju možete probati je ­­­­L’Oreal Paris False Lash Superstar X Fiber.

2. Spremite štapiće za šminku


Ukoliko zamrljate maskarom neki deo lica, jednostavno ga uklonite suvim štapićem. Iz prakse vam govorim da je mnogo bolje koristiti suv i bez sredstva za skidanje šminke, jer uz to možete skinuti dosta pudera ili korektora sa lica, a da ne pričam ukoliko se desi katastrofa da obrišete senku koje ste blendali čitavu večnost. :) Suvim štapićem na najlakši način možete da skinete tačkice od maskare, posebno na kapku.

3. Ja obožavam maskare koje su zakrivljene, poput L’Oreal Voluminous maskare


Međutim, jedan odličan trik koji sam naučila jeste da zakrivim četkicu čitavih 90 stepeni i na taj način mnogo lakše nanosim maskaru. Zakrivite je uz pomoć tube, kako ne bi uprljale prste. Sa ovakvim oblikom aplikatora mnogo lakše ćete naneti maskaru na trepavice u samim uglovima oka.

4. Nova maskara može da bude poprilično opasna ;)


Zato je dobar trik da se višak sa četkice ukloni tako što četkicom pređete preko papirne maramice i na taj način izbegavate gromuljice i višak maskare na očima.

5. Najbolji trik koji sam naučila od profesionalnog šminkera je...


Kada je sama tehnika nanošenja u pitanju, dosta maskare nanesem u samom korenu, a preko vrhova brzo i lagano pređem. Ovo opet sprečava gromuljice i lepljenje krajeva trepavica, a obezbeđuje veći volumen i dužinu.

Uskoro vas očekuje i nastavak ovog teksta. :)​

Xoxo Staša

Pročitaj više: Najbolji saveti za maskaru by @anastasijastasha – drugi deo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris False Lash Superstar X Fiber

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris False Lash Superstar 01

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Volume Collagen Million Lashes

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Mega Volume Collagene 24H

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna za trendy prolećni makeup u plavim nijnsama?

Zaboravi na dosadne boje, jer ovog proleća u fokusu su plave nijanse, evo kako da se nasminkaš a da pratiš trendove sezone...