Najbolji tečni puderi sa UV zaštitom

Sećaš se kada te je u detinjstvu mama jurila po plaži kako bi te namazala zaštitnim faktorom dok si ti sa drugarima hvatala talase i valjala se po pesku? Mama je ipak bila u pravu! Iako ti je u tom trenutku kvarila zabavu i prekidala letnje radosti, mama je znala jednu važnu stvar – koža se mora čuvati!

Sada si verovatno zahvalna mami na toj brizi, ali kao što znaš, nega kože ne prestaje nikad. U ovim vrelim, letnjim danima, dok ideš na fakultet, u školu, na posao, na popodnevnu kaficu sa drugaricama, ne smeš zaboraviti da zaštitiš lice. Zbog toga smo napravili izbor najboljih tečnih pudera sa UV zaštitom!

Top 3: Najbolji tečni puderi sa UV zaštitom

Zašto je sunce toliko štetno?

Ako se vodiš onom narodnom “Ko se sunca krije, bolje da ga nije”, šanse su da su ti prve borice promolile lice već u dvadesetim. Iako u nekim situacijama blagotvorni, sunčevi zraci mogu biti veoma opasni. Doktori se polomiše objašnjavajući zašto treba koristiti UV faktor, a mi ih ipak ignorišemo. Suština je u tome da puderi sa zaštitom, kao i kreme sa UV faktorom štite kožu od izrazito štetnih ultraljubičastih UVA i UVB zraka. UVB zraci su oni koji kratkotrajno oštećuju kožu i odgovorni su za opekotine prilikom sunčanja, dok su UVA zraci daleko opasniji jer ostavljaju dugotrajne posledice na koži, kao što su bore ili prerano starenje lica.

Kako pobediti štetne sunčeve zrake?

Ako želiš da ti koža ostane zdrava i mlada, samo je jedno rešenje – puder ili krema sa UV faktorom. A pošto si ti sigurno moderna mlada žena ili devojka kojoj je izgled visoko među prioritetima, mi ćemo ti preporučiti neke od najboljih tečnih pudera sa UV faktorom. Kada naneseš ovakav puder u tankom sloju, možeš slobodno izložiti kožu suncu. Ipak, budi oprezna. Na svakom od ovih proizvoda pored oznake SPF, što znači da štiti od sunca, naći ćeš i jedan broj između 2 i 70. Što je broj veći, duže možeš ostati na suncu.

1. Za sve tipove kože – Maybelline New York Affinitone Mineral

Ukoliko nemaš specijalnih oštećenja na koži, slobodno možeš izabrati Maybeline Affinitone Mineral. Ovaj tečni puder odgovara svim tipovima i nijansama kože, što znači da će prijati čak i najosetljivijoj koži. Ovaj puder je potpuno prirodan, bez talka i mirisa. To znači da će tvoja koža uživati 24h ispod ovog pudera, dok će ti ten biti zdrav i blistav. Ono što je najvažnije, ovaj puder pruža SPF 18 zaštitu od sunca. Još jedna bitna činjenica za ove vrele dane – Maybelline Affinitone ne sadrži ulje, tako da ti koža neće imati onaj neprijatan letnji sjaj, već će biti glatka i suva. Mi smo ga isprobali i pokazao se kao odličan za svakodnevno šminkanje, a uz to, odlično pokriva sitne nedostatke.

Najbolji tečni puderi sa UV zaštitom

2. Za problematičnu kožu – Dermablend Vichy tečni puder

Nismo svi te sreće da imamo savršeno glatku kožu bez oštećenja. Ukoliko imaš  kožu s pigmentacijama i drugim nesavršenostima, koja je uz to podložna alergijama, Dermablend je prava stvar za tebe. 

U ponudi su dva proizvoda, Dermablend 3D Correction korektivni puder za masnu kožu koji zahvaljujući visokom stepenu prekrivanja odlično prekriva akne, ožiljke od akni i neujednačenu površinu kože.

Najbolji tečni puderi sa UV zaštitom

Drugi je Dermablend fluid, tečni korektivni puder namenjen svim tipovima kože. Odlično prekriva manje i veće nepravilnosti na koži: mrlje, crvenilo, neujednačenu boju tena, a postojan je do 16 sati. Uz lagani osećaj na koži i  dobro prekrivanje, ujedno i neguje kožu pružajući joj 24-satnu hidrataciju. Ovaj puder pokriva i rosaceu, problem s kojim se susreću tisuće djevojaka, tako da ga definitivno vrijedi isprobati.  

Najbolji tečni puderi sa UV zaštitom

Na kraju treba istaknuti i ono najvažnije, SPF 25 (Dermablend 3D Correction) ili 35 (Dermablend fluid) pruža savršenu zaštitu od sunca.

Koji puder je tvoj favorit?

Podeli sa nama svoja iskustva sa tečnim puderima sa UV zaštitom!

Pročitaj još i važne savete o oporavku kože nakon izlaganja suncu ukoliko nisi koristila odgovarajuće preparate: Kako da oporavite kožu nakon izlaganja suncu

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Affinitone Mineral

  • Vichy Dermablend

    Poručite odmah
  • Vichy Dermablend 3D Correction

    Poručite odmah

Povezane teme: puder

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Dunja Jovanić, Ena Luna i Anastasija Grujić u YouTube serijalu Make Up In The City

Tim nove sezone serijala Make Up In The City obećava fantastične savete i nove makeup trendove. Budi uz Make Up In The City svakog petka i nauči da se...