Najčešće greške kod nanošenja karmina by Dunja Jovanić

Dve osnovne stvari koje treba da znate jeste da u šminkanju nema pravila i da se na greškama uči vežbanjem. Prema tome, hajde da vidimo koje su to najčešće greške koje sve pravimo kada je reč o nanošenju ruža.

Najčešće greške kod nanošenja karmina by Dunja Jovanić

Suve usne

Nijedan ruž neće izgledati dobro ukoliko su vam usne suve. Zato ih pre nanošenja ruža obavezno „nahranite“. To možete učiniti koristeći balzame za usne ili, kako je mene mama učila, medom! Kako?

Na usne nanesite tanak sloj meda. Kako minuti prolaze, videćete kako imate sve manje meda na usnama jer ga one upijaju. Na kraju ćete ostati sa tek ponekim tragom meda, koji jednostavno poližete sa usana, a usne će vam izgledati sjajno!

Ne pilingujete ih dovoljno često

Minimum jednom nedeljno potrebno je da uradite piling usana, jer morate da skinete ispucali sloj kože, koji čini da vam usne ne izgledaju negovano.

Evo i jedne sasvim prirodne varijante pilinga. Prvo pomešajte malo šećera s pola kašičice meda. Potom nanesite ovu smesu na usne i trljajte dok vam se usne blago ne zarumene i osetite da se uklonili mrtav deo sa usana.

Ne koristite olovku za usne

Ukoliko želite da vaše usne izgledaju kao sa reklame, morate da koristite odgovarajuću olovku. Ona vam omogućuje preciznost i olakšava vam posao. Olovku možete naneti pre ili posle karmina, kako vama više odgovara. Takođe, bitno je da boja olovke za usne bude u nijansi koja savršeno odgovara karminu koji ćete naneti.

Preterano precrtavate usne

Precrtavanje usana je sasvim u redu, sve dok imate meru u tome. A to znači da precrtavate samo centralni deo gornje i donje usne i da ne idete dalje od oboda usana. Ukoliko preterate s precrtavanjem u svakom smislu, izgledaćete musavo i neuredno. 

Koristite pogrešnu nijansu ruža

Ovde postoje dva tipa grešaka. Jedan je ako izaberete nijansu koja ne odgovara vašem tenu. Na primer, imate izuzetno taman ten i izaberete nude nijansu ruža koja je presvetla za vaš ten. Na taj način ćete pokvariti ceo look. Druga stvar kod nijanse ruža jeste ako nanesete pogrešnu nijansu za vašu veličinu usana

Nanosite previše proizvoda

Bilo da se radi o običnom ružu, a pogotovo kada se radi o dugotrajnim mat ruževima, izbegavajte da nanosite više slojeva, jer će to dovesti do toga da vam karmin ostane na zubima, čaši od vina ili, ukoliko je ruž mat, neće vam se osušiti, a kad je u pitanju običan ruž ili sjaj, razlivaće se. 

Pročitajte još: Kako skinuti mat karmin by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 10 Dreamer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 15 Lover

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 20 Pioneer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 25 Heroine

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 30 Romantic

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 40 Believer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 50 Voyager

  Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Postojani ruževi intenzivnih nijansi i satin finiša

Jedan od glavnih razloga što rado koristimo tradicionalne mat ruževe su nihova postojanost i odlična pigmentovanost...