Najčešće greške sa korektorom

Kada dođe trenutak da se pogledate u ogledalo i bez obzira na trud i vreme uloženo u šminkanje niste zadovoljne svojim izgledom, to je uglavnom pokazatelj da korektor niste nanele kako treba. Takođe, koristile skupoceni proizvod ili ne - cena nema nikakvog udela u veštini nanošenja korektora. Tehnika je #must.

Pre svega, najsigurnije je utapkati korektor prstom.

Greška broj jedan je razmazivanje i samim tim i „pomeranje“ korektora sa mesta gde treba da bude. Osim takpanja, bilo koji drugi način nanošenja ostavlja vidljive tragove, koje je kasnije izuzetno teško ispraviti. Korektor je tu da prikrije sve nepravilnosti, te ga iz tog razloga i koristite tako. Imajte u vidu i redosled nanošenja šminke na lice.

Birajte ton koji savršeno odgovara vašem prirodnom, kako biste izbegle upadljivi kontrast.

U zavisnosti od tipa kože, pronađite korektor kakav vam najviše pristaje. Guste, suve i mat korektore koji uglavnom dolaze u stiku koristite za period kada vam „iskoči“ neka nenadana bubuljica i kako biste prekrile akne.

Kada stavite takav korektor, neophodno je nežno ga prekriti puderom, kako bi vam šminka nepomično stajala. S druge strane, ukoliko se borite s više nepravilnosti na koži, korektor u stiku zamenite onima u teglici, koji su mahom go-to opcija svim profesionalnim šminkerima. U malo tečnijoj formi, u stanju su da prekriju čak i tetovaže. Osim prstima, ovakvi korektori mogu se lako (ali i pravilno) naneti četkicama.

Lagani tečni korektori vaš su saveznik protiv poočnjaka.

Pobrinite se za to da ostane gde vidite da treba tako što ćete ga utapkavati na željeno mesto iznova i iznova dok se šminkate. Može se nanositi u više slojeva, te sa te strane ne morate da brinete.

Pegice, liniju usana i ostale sitnice pak prekrivajte korektorom u olovci. Precizna je, a opet nežna, ne zahteva dalje korekcije... savršeno! Sve dame koje su i ovakve korektore utapkavale ili razmazivale – vreme je da ispravite ovu grešku upravo sada!

Igra boja

Color-correcting najviši je nivo nanošenja korektora. Postoje tri boje: ljubičasta, zelena i žuta, a sve što treba da znate je da razlikujete iz kog razloga stavljate svaku od njih. Ljubičasti korektor će vam pomoći onda kada se suočite sa flekama od sunčanja ili pegicama. Zeleni neutrališe sve, od akni do crvenila, a žuti će odneti tamne kolutove ispod očiju kao od šale!

Bonus savet: Zapamtite da color-correcting korektore možete samo da nanosite pre pudera.

Pročitajte još: Kako izabrati odgovarajuću nijansu korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Age Rewind Concealer

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo Concealer 01 Light

    Poručite odmah

Povezane teme: korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Novogodišnji look

U videu ćeš saznati kako devojke planiraju da provedu novogodišnju noć, kao i kojih novogodišnjih odluka žele da se pridržavaju u narednoj godini...