Najjednostavniji trik za konturisanje

Konturisanje je tehnika o kojoj se mnogo pisalo i pričalo u poslednje vreme, i čini nam se da će još dugo nastaviti da vlada makeup scenom. Kao i uvek, trudimo se da ti otkrijemo sve tajne i finese šminkanja, pa smo tako ovaj put spremili nešto posebno – trik koji se sastoji iz tri koraka i odvešće te pravo u svet savršenog konturisanja.

Korak 1: Za početak, na lice nanesi tečni puder.


Možda ti se ovaj korak ne čini bitnim za konturisanje, ali tečni puder dosta olakšava ceo proces. On prikriva nedostatke na koži i čini je savršenom podlogom za igru sa proizvodom za konturisanje.

Korak 2: Sunđerom nanesi proizvod kojim želiš da konturišeš lice.


Ako nemaš ovakav aplikator, savetujemo ti da koristiš odgovarajuću četku, jer ćeš tako lakše izblendirati nijanse i kontrolisati količinu proizvoda koju ćeš naneti. A sigurni smo da već dobro znaš da sa količinom ne treba preterivati!

Korak 3: Prilagodi nijansu pudera nijansama koje si koristila za konturisanje.


Na primer, na delove lica koje si konturisala svetlim nijansama nanesi kompaktni puder u svetlijim nijansama. Na delove koje si prethodno pri konturisanju osenčila tamnim tonovima, nanesi bronzer. Bronzer će dodatno naglasiti tamnije nijanse, i na taj način osigurati dugotrajan sjaj i svežinu tena.

Pročitajte još: Kako izabrati prave nijanse za konturisanje

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay 24h

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Contour V

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Sculpt

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Savršen ten? Nikakav problem!

Da li se i tebi dešava da ne možeš da pronađeš pravu nijansu tečnog pudera, da ti se primećuje razlika između boje lica i vrata, i da nikako ne možeš ...