Najveće greške koje pravite dok se negujete

Greške pri nanošenju tečnog pudera, kreiranju savršene ajlajner linije, usklađivanju nijansi senki sa bojom očiju – često se govori i piše o ovim makeup greškama, ali šta je sa propustima u nezi kože?

Kao što već znate, neke greške koje pravite dok se negujete mogu loše uticati i na kasnije šminkanje pa smo izdvojili najčešće beauty „prestupe“ koje bi trebalo da izbegavate.

Niste još uvek otkrile čari micelarne vode


Kako bi vam lice bilo potpuno čisto pre jutarnjeg nanošenja šminke, nije dovoljno samo da se umijete, već morate obratiti pažnju na to da prethodno uklonite sve ostatke makeup proizvoda. U tome će vam najbolje pomoći micelarna voda za vaš tip kože pa završite svoj dan tako što ćete pomoću nje ukloniti sve tragove pudera, ajlajnera, maskare i senki i tako pripremiti lice za novo ulepšavanje koje sledi.

Predugo držite masku na licu
Znamo da vreme brzo prolazi kad se zabavljate i da možete svašta da uradite dok vam maska stoji na licu, ali pazite da je ne držite toliko dugo da dođe do toga da se potpuno isuši. Umesto toga, blagim tapkanjem prstima proveravajte na po nekoliko minuta u kojoj je fazi sušenja maska i isperite je s lica dok je još uvek malo vlažna i lepljiva.

Nedostaje vam strpljenja


Za savršen ten nije samo dovoljno mudro birati tečni puder, već je veoma važna i prethodna hidratacija kože lica. Međutim, nakon što ste nanele hidratantnu kremu, nemojte žuriti sa šminkanjem, nego vam preporučujemo da sačekate da je koža poptuno upije pre nego što krenete da nanosite puder. Samo vam je potrebno malo strpljenja i videćete odmah rezultate!

Pročitajte više: 5 neophodnih proizvoda za negu kože kojih se ne odričemo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, skidanje šminke, maske za lice, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da šminkom sakriješ tragove alergije na licu

Pored lepog vremena, proleće sa sobom donosi i sezonu alergija. Srećom, uz pravilnu negu kože i odgovarajuće bjuti proizvode, ipak je moguće da sakrij...