Najveće greške koje pravite sa tečnim ajlajnerom

Ajlajner je jedan od najpopularnijih makeup proizvoda i mač s dve oštrice – zahvaljujući njemu izgledamo izazovnije, lepše i zanimljivije nego bez njega, ali ako pravite neku od ovih grešaka nećete biti zadovoljne rezultatom.

Stavljate ajlajner nakon uvijanja trepavica


Sigurno vam se bezbroj puta dogodilo da, nakon što uvijete trepavice, primetite da se ajlajner razmazao po gornjem kapku. Iz tog razloga trebalo bi da najpre uvijete trepavice, naneste ovaj proizvod i potom ceo look „začinite“ maskarom.

Podižete kapak

Spontano, bez previše razmišljanja, kada nanosite ajlajner ili krejon, prstom podižemo kapak ispod obrve. Većina stručnjaka za šminkanje slaže se da je ovo loša ideja jer bi ajlajner linija trebalo da prati prirodan oblik vašeg oka. Uz to, budući da je koža u ovom delu lica izuzetno osetljiva, nije pametno pritiskati i povlačiti je previše snažno, zar ne?

Previše ste opuštene

Iako nanošenje ajlajnera ne zahteva previše muke kada ste vešte, svakako ne bi trebalo da preterujete s verom u sebe pri kreiranju složenijih makeup izgleda. To je posebno važno kada je reč o tečnom ajlajneru! Rezultat mogu biti zakrivljene linije koje se podebljavaju i po nekoliko puta i look kakav niste želeli.

Slobodno koristite samolepljive tračice ili bilo koji drugi trik koji će vam olakšati nanošenje vašeg omiljenog proizvoda i obezbediti trendy izgled iz snova.

Gledate direktno u ogledalo


Verovale ili ne, ukoliko gledate direktno u ogledalo dok nanosite ajlajner, možete dobiti neujednačen eye look! Makeup stručnjaci kažu da kada tečni ajlajner stavljamo na gornji kapak, trebalo bi da gledamo nadole jer će nam to obezbediti da proizvod završi najbliže trepavicama. Vredi pokušati!

Bonus savet:

Budući da je ajlajner omiljeni beauty proizvod mnogih dama, s njim treba eksperimentisati i poigravati se, a u proteklih nekoliko godina pojavili su se fenomenalni trendovi, o kojima više možete saznati OVDE.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Lash Sensational Limited Edition

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da stilizuješ obrve na tri jednostavna načina

Kada su u pitanju obrve, fokus je na divljim obrvama prirodnog izgleda evo kako da postigneš ovaj trend bez puno muke kod svoje kuće...