Najveće greške u konturisanju

Konturisanje je veoma moćno „oružje“ svake devojke koja ume na pravi način da iskoristi sve njegove prednosti. Međutim, devojkama koje nisu toliko vešte s ovom tehnikom, ona predstavlja veliki problem u postizanju savršenog looka. Koje su to greške koje najčešće ponavljamo kada se upustimo u avanturu zvanu konturisanje?

Ah, taj bronzer!

Bronzer daje licu neverovatnu svežinu, čini kožu blistavom i pomaže da istaknemo svoje najlepše crte lica. Međutim, ako ga ne izblendiramo dobro, jedino što možemo dobiti su dve grube braon crte na bradi i još dve ispod jagodica. Složićeš se da ovo ne izgleda nimalo privlačno.

Podočnjaci

Konturisanje je odličan način za prikrivanje tamnih podočnjaka. Važno je samo da budeš veoma pažljiva kada nanosiš svetlije nijanse, kako ne bi postigla suprotni efekat – umesto da sakriješ podočnjake, oni mogu postati još naglašeniji i lako uočljivi.

Previše rumenila

Devojke svetlog tena vole da koriste rumenilo kako bi licu dodale prirodnu svežinu i dozu seksepila svom izgledu. Međutim, lako naprave grešku kada preteraju s količinom roze rumenila na obrazima. Naime, ključ je u prirodnom osvetljenju. Kada nanosiš rumenilo na obraze, neka to bude na prirodnom osvetljenju jer jedino tako možeš imati realan uvid u to što radiš sa četkicom.

Ne blendiraš dovoljno

Jedna od najčešćih grešaka pri konturisanju nastaje kada nakon bronzera nanosiš hajlajter. Ovo jeste odlična ideja, ali samo ako odvojiš dovoljno vremena za dobro bledniranje proizvoda na koži. Hajlajter se lako može pretvoriti u tvog najvećeg neprijatelja ako ga ne nanosiš odgovarajućom četkom, koja omogućava  potpuno stapanje sjajnih čestica hajlajtera sa tamnijim česticama bronzera.

Pročitaj još: Kako da blendirate različite makeup proizvode

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Sculpt

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Contour V

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Rumenilo po tvojoj meri

Bogata L’Oreal Infallible Blush Paint paleta ima za svakoga po nešto...