Najveće makeup greške devojaka sa braon očima

Najčešča boja očiju na svetu je braon. Ova boja očiju se povezuje sa visokim samopouzdanjem i odlučnošću, pa zato i ne čudi činjenica da veliki broj svetski poznatih modela ima braon oči. Međutim, kada je reč o izboru makeupa koji će braon oči učiniti posebnim, mnoge devojke prave greške koje im donose potpuno suprotan efekat. Koje su to najčešće makeup greške, koje morate prestati da pravite?

Koristiš mat senke iz braon palete boja


Velika greška! Ovo tvrde svi veliki makeup stručnjaci. Po njima praviš ogromnu grešku ako misliš da ćeš lepotu svojih očiju istaći tako što koristiš senke u braon nijansama. Još je veća greška ako su tvoj izbor mat senke za oči. Braon nijanse na kapcima jednostavno “guše” boju tvojih zenica, i time čine oči potpuno neprimetnim. Kombinacija braon senki i braon očiju ostavlja utisak bezličnosti a licu daje umoran izgled. Naš savet je da zaboraviš na mat senke braon boje i da u svoj neseser vratiš stare dobre senke prirodnih tonova svtlijih nijansi. Senke sa šljokicama su takođe vrlo dobar izbor za sve vlasnice braon očiju. Svetlucave senke na kapcima će tvom pogledu dati svežinu i sjaj.

Koristiš braon ruž i rumenilo


Još jedna velika greška koja braon očima ne dozvoljava da dođu do izražaja je upotreba braon ruževa i rumenila. Previše braon boje na licu i nedostatak gradacije boja će učiniti da tvoje lice izgleda prljavo. Probaj da razbiješ monotoniju i na obraze nanesi malu količinu roze rumenila, i verujemo da ćeš i sama biti oduševljena rezultatom. Ova nijansa će osvežiti tvoje lice i na suptilan način istaći lepotu tvojih očiju. Kombinacija roze rumenila i tamnoljubičastog ruža ili boje vina su defitivno tvoja dobitna karta.

Pročitajte još o: Savršeno šminkanje braon očiju: Kako da kreirate kompletan look?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréa Paris Color Riche La Palette Nude

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Color Riche matte Plum Defile

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš definisane i popunjene obrve bez puno truda? Ovo su olovke koje ćeš obožavati.

Svedene, divlje, razbarušene, prirodne, pune ili tanje, obrve su must have i sva pažnja je samo na njima...