Najveći neprijatelji kože

Tokom  celog života ne prestajemo da se borimo sa problemima kože lica.  Tek što se po izlasku iz puberteta rešimo akni, nakon toga već dolaze bore.Poznato je da je jako bitno nanositi kreme sa zaštitnim faktorom kao i unošene  visokog nivoa vitamina D.

Ipak, starenje kože može blago da se spreči. 

Mleko


Mlečni proizvodi itekako mogu da doprinesu kožnim problemima. Unos kalcijum aje svakako bitan za elastičnost kože, tako da ga unosite u organizam pomoću drugih namirnica.

Kafa


Ako ste već smanjili konzumaciju mleka i šećera, isto biste mogli da uradite  i sa kafom? Čak i ako je pijete bez dodataka, kafa je pravi krivac za prve borice i nelagodne promene na kož, jer utiče na disbalans hormona. Svoju dozu za dobro jutro možete dobiti iz čaja.

Belo brašno

 

Beli hleb, testenina i kolači, pa čak i kukuruzni sirup, sadrže skrob pa ih je potrebno izbegavati ukoliko želimo da održimo vitku figuru i čistu kožu.

Šećer

 

I za kraj, šećer. Rafinisani šećer je već poznata namirnica koja uzrokuje akne, bore i ostale nepravilnosti na koži. Šećer je jedna od namirnica koja podstiče razvoj hroničnih upala. Kao i u situacijama sa mlečnim proizvodima postoje zdravije solucije. Birajte nerafinisani šećer ili med.

Pročitaj više o: Kako treba da izgleda beauty rutina pre 30-te?

Povezane teme: šminka, nega

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nanesi hajlajter u 4 jednostavna koraka

Kako bi tvoja koža odisla mladalačkim sjajem i svežinom, imperativ je da odabereš odgovarajući hajlajter i da znaš koja vrsta hajlajtera se kako koris...