Nanošenje pudera: naučite osnove

Odabir podloge

Kada se radi o izboru pudera, može da bude teško odlučiti gde početi. Važno je voditi računa o tipu kože: normalnoj do suvoj koži više odgovara tečni puder na vodenoj osnovi, dok je masnoj koži potreban kameni puder ili puder sa mat efektom. Za one koji traže veoma laganu podlogu, dobro rešenje su BB kreme (balzam za ulepšavanje/nedostatke) ili tonirane kreme. Ako tražite bolje prekrivanje ili želite da tretirate problematična mesta, puderi u stiku nude gustu, kremastu teksturu koja pomaže u prikrivanju ožiljaka ili fleka.

 

Alati za nanošenje

Kako prelazimo na nanošenje, treba da znate da ćete možda morati da prilagodite tehniku u zavisnosti od proizvoda koji izaberete. BB i CC (kreme za korekciju boje) kreme dobro izgledaju kada se nanesu (čistim) vrhovima prstiju, iako možete da koristite Beauty Blender za ujednačavanje oštrih ivica oko linije kose ili vilice. Isto važi i za tečne pudere ili pudere na bazi silikona, dok njihova gušća tekstura takođe omogućava korišćenje četkica.  Za pudere u prahu sunđer ili tufer, sličan onima koje možete naći u CC puderima sa jastučićem pomažu da se proizvod ravnomerno nanese i da se kontroliše sjaj. Kada su u pitanju četkice za nanošenje pudera, birajte one sa ravnim (ne zaobljenim) vrhom: ako vam više odgovara sunđer, izbegavajte modele od sintetike koji su gumeni na dodir jer stvaraju otpor prilikom prevlačenja po koži.

Pročitaj više o: 4 brza i jednostavna koraka do suptilno konturisanog lica

 

Maestralno blendiranje

Ključna tehnika koju treba da imate u vidu je: blendiranje, blendiranje, blendiranje! Počnite sa nanošenjem malih tačkica proizvoda na centralni deo lica i blendirajte prema ivicama da biste izbegli reljefaste tragove i razmazujte boju prema liniji kose. Posebnu pažnju obratite kada proizvod nanosite na T-zonu, jer sunčeva svetlost obično na tim mestima pada na lice, kao i na vilicu i pokušajte da utrljate puder nanet u tankim slojevima što nežnije da biste izbegli efekat maske. Četke su nešto problematičnije kada želite da postignete glatku završnicu, ali kada se koriste kao osnova kada pokušavate da postignete potpunu pokrivenost, mogu da pomognu na mestima koja su teško pristupačna poput uglova oko nosa i očiju.

Pročitaj više o: Kako da potrefite pravu nijansu pudera? by @imfashionbabe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • BB Dream Fresh by Maybeline New York

  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

    Poručite odmah
  • True Match The Powder L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, nega, bb krema, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zbogom tamnim flekama i borama! Ovaj drogerijski SPF je must have proizvod ispod šminke!

Ovaj drogerijski SPF je toliko dobar da zaslužuje tekst za sebe...