Napravi svoju koktel maskaru

Jedna za dužinu, druga za volumen, pa onda za podizanje, uvijanje, još i vodootporna, sa lepezastim ili efektom perja…Večito je pitanje koja je najbolja maskara? Izbor one prave se od lakog šopinga može pretvoriti u vrlo  zamornu radnju. 
Da, uvek možeš da uzmeš i proverenu, ali možda je među novima neka koja će ti za šminkanje očiju još više odgovarati? A i ne želiš uvek isti rezultat…
Imamo zanimljiv predlog: Zašto ne bi iskombinovala maskare?
Recimo, tvoja omiljena maskara u paru sa novom koja obećava pojačanje trepavicama baš tamo gde ti je potrbeno i kad ti je potrebno?

Možeš imati sve


Dobra maskara koja samo naglašava prirodan izgled trepavica odličan je izbor za svaki dan i još bolja baza za poigravanje.  Za večernji izgled, svoju omiljenu,osnovnu maskaru samo “pojačaj” nekom koja obećava bogati volumen. Ako imaš retke trepavice, ova će kombinacija biti dobitna. 

Ukoliko imaš prirodno guste trepavice, blago tebi! Potrebna ti je maskara koja će ih lepo složiti i rasčešljati, što lće ti pružiti maskare sa krutom četkicom. Za atraktivniji pogled, nanesi i maskaru koja će tvoje guste trepavice još malo i produžiti. Dodatni savet – maskaru za produžavanje nanesi samo na vrhove trepavica!

Odlično se kombinuju i maskara za podizanje trepavica sa onom koja će ih dodatno produžiti, tim redosledom. Bićeš zadovoljna kako miks ove dve maskare dodatno otvara tvoje oči.

Sloj po sloj


Tajna u  pravom  kombinovanju maskara je u čekanju/nečekanju da se slojevi osuše. Koja će varijanta bolje funkcionisati kod tebe, najbolje da sama isprobaš. Zavisi i od maskare i od tvojih trepavica. U prvoj varijanti sačekaj da se prvi sloj sasvim osuši pre no naneseš sloj druge maskare. U drugoj varijanti, isprobaj da ih naneseš jednu za drugom., bez čekanja.

Spremna na sve situacije

Danas ti je potrebna postojanija maskara, a tvoja omiljena nema svoje vodootporno izdanje? Nakon što naneseš svoju maskaru, za finalni sloj upotrebi bilo koju vodootpornu maskaru. Tanak sloj zadržaće efekat koji ima tvoja maskara, a i fiksiraće i učiniti trajnijom. A kako skinuti vodootpornu maskaru? Sjajna stvar  u ovoj kombinaciji je i to što ćeš maskaru skinuti neuporedivo lakše nego da na trepavicama imaš samo vodootpornu, pogotovo ako koristiš preparate koji u sastavu imaju i hranljiva ulja, poput micelarne vode. 

Igra bojama


Ovoga se sigurno nisi ranije setila: pomešaj maskare u boji!  Za početak isprobaj kombinaciju crne i braon maskare. Postići ćeš suptilniji, mekši izgled trepavica, koji može biti odlično rešenje za dnevni make-up ili nežnija lica. A onda crvena maskara, plava, zelena…Igre bez granica!

Hm, možda smo dobili odgovor na večito pitanje – koja je najbolja maskara? Nije jedna! Uvek su bar dve, u kombinaciji.

Pročitajte još o: Drsko crne trepavice

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris Paradise Extatic

    Poručite odmah
  • Lóreal Paris Mega Volume Miss Baby Roll

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Colossal Big Shot

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš guste trepavice raskošnog volumena? Vreme je da isprobaš legendarnu Lash Paradise maskaru!

Rajski volumen trepavica bez nagomilanih slojeva je moguć. Uz malu pomoć L'Oréal Paris Lash Paradise maskare, tvoj pogled neće proći nezapaženo...