Napredni kurs konturisanja

Budući da samo konturisanjem postižemo već dovoljno dramatičan izgled, mnoge devojke se pitaju šta da rade sa ostatkom šminke.

Da li će karmin i senke biti previše? Da li treba dodavati rumenilo i bronzer? Odgovor: konturisanje se odlično uklapa sa svim ostalim proizvodima za ulepšavanje!

S toga, dobrodošli na naš napredni kurs konturisanja korak po korak:

1. Počnite sa tečnim puderom.


Nakon što ste izabrale tečni puder u nijansi malo tamnijoj od vašeg prirodnog tena, pomoću četke izvucite liniju ispod jagodica ka ušima i blago je izblendirajte. Na ovaj način učinićete da vaše lice izgleda uže.

2. Osenčite čelo.

Ponovo nanesite malo tečnog pudera na četku, a zatim osenčite deo od kraja obrve ka sredini čela. Ponovite postupak sa obe strane lica.

3. Fokusirajte se na liniju brade.

Kako biste definisali ivicu brade i sakrili podbradak, četkom, koju ste prethodno umočili u odabrani tečni puder, izvucite liniju od jednog kraja brade ka drugom. Zatim nanesite odabrani proizvod na predeo vrata, pokretima nadole od linije koju ste maločas izvukli, pa sve do donjeg dela vrata. Na ovaj način izbeći ćete i čuveni efekat „maske“ i njegovu jasno vidljivu razliku između lica i vrata.

4. Istanjite nos.


Ukoliko želite da vizuelno smanjite nos, puder četkom nanesite oko nosa u obliku slova U, počevši od unutrašnje ivice jednog oka, pa sve do unutrašnje ivice drugog. Ove linije moraju biti tanje od onih koje ste prethodno naneli na ostatak lica.

5. Pređite na svetliju nijansu.

Sada odaberite svetliju nijansu tečnog pudera, odnosno nijansu koja odgovara boji vašeg tena. Koristeći čistu četkicu, nanesite tačkasto odabrani proizvod na delove lica na koje prethodno niste naneli tamniji puder. Pažljivo izblendirajte svetliju i tamniju nijansu pudera, tako da razlika između ova dva proizvoda nije previše vidljiva.

6. Dodajte hajlajter.


Za svetlucavi izgled, nanesite hajlajter u stiku ispod linije obrva, sredinom nosa, uz jagodice, kao i uz spoljašnje ivice usana. 

7. Fiksirajte šminku puderom u prahu.

Nanesite puder u prahu na sve delove lica osim na jagodice, koje bi trebalo da ostanu sveže i svetlucave.

8. Dodajte bronzer.

Ovaj korak poslužiće kao dodatni hajlajter, odnosno postići ćete efekat dodatnog sjaja pored onog koji ste već postigli kroz konturisanje. Odaberite bronzer za nijansu tamniji od boje vašeg tena, a zatim ga lagano četkicom nanesite na jagodice.

9. Ne zaboravite na omiljeno rumenilo.

Konturisanje daje licu upečatljiv, oštar izgled, a kako biste ga ublažili, na vaše obraze nanesite rumenilo. Nanesite malu količinu na delove obraza koji su najupečatljiviji kada se nasmejete, a zatim blago izblendirajte kako bi se boja sjedinila sa ostatkom šminke. Kada je u pitanju nijansa rumenila, možete koristiti onu koja se najprirodnije uklapa uz vaš ten.

10. Vreme je za jake senke.

Ukoliko želite da naglasite oči, usne svakako moraju biti u prirodnim nijansama, a za oči odaberite senke u zlatnim nijansama, koje se savršeno uklapaju za bronzanim tenom, koji ste prethodno postigle konturisanjem. Ne zaboravite ajlajner kojim ćete istaći ivice oka.

11. I za kraj – konturisanje usana.


Konturisanje usana je pravi način da vaše usne našminkate do perfekcije i date im vizuelnu punoću i mekoću. Nakon što ih oivičite olovkom, a zatim nanesete i karmin, na vrh gornje usne i po sredini donje nanesite malo svetlucavog pudera u prahu ili hajlajtera.

Više na: Novi trend u šminkanju: Draping

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Contour

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Sculpt

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Studio Heat 20 Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The 24karat Nudes

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Precise Curvy

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational 140

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational 180 Crazy Pink

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Suptilni konturing u stiku by Dunja Jovanić

Čini mi se da od početka godine pričam o prirodnom looku i „skin is in“ trendu i ne bojte se, nisam odustala...