Napredni makeup tutorijal: konturisanje vilice

Više uopšte nije pitanje da li konturisanje lica može da napravi vidljivu razliku u tvom izgledu. Jasno je da u veštim rukama bronzer i hajlajter mogu da naprave čudo. Ako tvoja makeup rutina obavezno uključuje set za konturisanje lica, onda će te zanimati ova tema.

Konturisanje vilice! Da, ovaj deo lica dobrim konturingom može drastično poboljšati celokupan utisak. Tvoje lice može sasvim preoblikovati: učiniti užim, nežnijim, oštrijim… sve u zavisnosti od toga kakav efekat želiš, odnosno toga što je tvom obliku lica potrebno.

 

Da li si već probala konturisanje vilice?

Ukoliko do sada nisi isprobala, uz konturisanje vilice isprobaj i topli konturing, a set za konturisanje lica onda zameni za tečni puder i rumenilo u zagasitim nijansama.

Par pravih pokreta je dovoljno

Najbolja stvar je što ti ne treba potpun konturing za potpunu transformaciju. Par pravih pokreta na pravom mestu će biti dovoljno: tik uz jagodične kosti i preko linije vilice. A naročito preko vilične kosti, jer konturisanje vilice pravi razliku! Ova tehnika šminkanja je i dobar start za konturisanje lica za početnike.

Kakva vilica – takvo konturisanje

Najpre utvrdi šta je tvom licu potrebno. Naravno da ne odgovara isto konturisanje vilice svima. Ukoliko imaš okruglo lice, verovatno će ti biti potrebno sužavanje vilice, izduženom licu će odgovarati definisanje, a trouglastom će verovatno prijatii blago ublažavanje oštrih linija.

 

1. Želiš da definišeš vilicu

Ako imaš  zaobljeniji podbradak, preciznom četkom i bronzerom naglasi ivicu vilične kosti, skroz do ušne resice, pod oštrim uglom. Sledeći je potez da “podvučeš” četku i tik ispod brade i dodatno osenčiš. Izblendaj. Svetliji konturing ovde upotrebi za vrat. Odmah ćeš primetiti razliku.

2. Želiš da istakneš vilicu

Ukoliko je vilična linija nedovoljno istaknuta, biće dovoljno da je u jednom potezu skoro pa docrtaš. Opipaj rukom svoju kost i ovu liniju isprati tamnim konturingom. Blendiraj u oba slučaja za prirodniji efekat.

 

3. Želiš da suziš vilicu

Da bi tvoja brada delovala uže, tehnika bi bila obrnuta onoj za izoštravanje vilice. Dakle, naglašavaš viličnu kost tamnim konturingom, ali umesto da pređeš i na deo ispod vilice, diskretno pređi na deo iznad vilice. Utisku uže brade doprineće i fino konturisane jagodične kosti, ali i vrh brade naglašen hajlajterom.

4. Želiš da ublažiš vilicu

Ako imaš naglašene vilične kosti, a želela bi nežniji izgled, umesto oštrih linija kod konturinga, zaobli pokrete na uglovima vilice. Doslovce, nacrtaj oble linije četkom prelazeći blago na obraze.

 

Pročitaj još: Makeup trendovi 2019: sve što treba da znate

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Age Rewind

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Chrome

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Multi Use Foundation Stick

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, tečni puder, puder, konturisanje, večernja šminka, dnevna šminka, tutorial, zimski make-up, zimski trendovi, rumenilo, prirodni look, korektor, bronzer, Maybelline New York, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...