Naši odgovori na sva vaša pitanja o tečnom puderu i konturisanju

Zbog toga, otkrivamo vam nekoliko najčešćih pitanja o puderu i konturisanju, kao i odgovore koje treba dobro da upamtite.

Pitanje: Kakav puder se preporučuje za masnu kožu?

 

Odgovor: Ukoliko imate masniju kožu, potražite nešto laganiji puder koji će upiti višak sebuma i matirati lice. Uz pomoć ovakvog kozmetičkog proizvoda, čitavog dana ćete biti sigurne da na licu nema neželjenog sjaja.

Koji proizvod mi treba? L'Oreal Paris infallible Matte 24-h tečni puder

Pitanje: Šta se prvo nanosi – korektor ili puder?


Odgovor: Ovo je jedno od definitivno najčešćih pitanja o šminkanju, a većina stručnjaka slaže se da se uvek najpre stavlja korektor, pa tek onda puder. Više o tome saznajte OVDE.

Koji proizvod mi treba? Svakako L'Oreal Paris True Match tečni korektor u kombinaciji s puderom koji odgovara vašoj koži.

Pitanje: Kakav hajlajter treba da koristi neko ko je veoma bled?

Odgovor: Ovo je veoma važno pitanje! Ne smemo koristiti bilo koji hajlajter, baš kao i kada je reč o puderu, neki hajlajteri su prikladniji od drugih za različite vrste tena. Ukoliko imate izuzetno svetao ten, odaberite hajlajter s bisernim, srebrnkastim ili odsjajem u nijansi šampanjca. Ako imate tamniji ten, sjajan izbor su hajlajteri u boji kajsije ili zlatnim tonom.

Pitanje: Kako da ne preteramo s konturisanjem?


Odgovor: Najbolji način da kontrolišete konturisanje jeste da nanesete malo makeup proizvoda, zatim ga izblendujete, potom dodate još malo i tako sve dok ne budete zadovoljne rezultatom. Svaki put se udaljite od ogledala i dobro pogledajte lice iz svih uglova kako biste bili sigurne da ste pronašle pravu meru.

Koji proizvod mi treba? L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contouring Palette - ne možete da pogrešite!

Pitanje: Da li je moguće konturisati linije nosa?


Odgovor: Ovaj deo lica je posebno nezgodan za ovu tehniku. Zato makeup stručnjaci preporučuju da najpre eksperimentišemo, a ne da konturisanje nosa čuvamo za neku specijalnu priliku. Počnite tako što ćete naglasiti centralni deo nosa, zatim probajte da nijansirate oko ovog dela. Najbolji alat za blendovanje je četkica za senku za oči.

Pitanje: Kakav puder se preporučuje za suvu kožu?

Odgovor: Mnogi veruju da je tečni puder najbolji način da prekriju suvu kožu, što se ispostavlja kao velika greška - čak je i naglasi! Zato je redovan piling lica obavezan za devojke sa suvljom kožom lica (kao i pojačan unos tečnosti). Što se tiče odabira pudera, u svoju makeup rutinu unesite L’Oreal Paris True Match kompaktni puder.

Pročitajte još: Najjednostavniji trik za konturisanje

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Infaillible 24H-Matte

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Concealer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contouring Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Powder

  Poručite odmah

Povezane teme: puder, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Praznični makeup look-ovi koji inspirišu ove sezone

Ako inače ne dozvoljavaš sebi da se opustiš kada je tvoj izgled u pitanju, praznici su pravo vreme da pustiš mašti na volju i kreiraš pravi praznični ...