Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: izbegni ove greške

Profesionalni šminkeri svakako imaju fenomenalno umeće, ali osim talenta, oni imaju jednu prednost nad nama – znaju šta ne treba raditi. Mnoge od nas nisu ni svesne grešaka koje prave, pa iz najbolje namere naprave katastrofu koja je lako mogla biti izbegnuta. Evo koje su to greške koje dame najčešće prave i šta profestionalni šminkeri kažu o tome.

Greška 1: Nanošenje šminke bez dobrog osvetljenja

Profesionalni šminkeri kažu da je greška broj jedan u šminkanju loše kućno osvetljenje. Ako se šminkaš po danu, uradi to pored prozora gde prirodno svetlo pada na tvoje lice. Za večernju šminku izbegavaj žuto osvetljenje jer ćeš sa njim preterati sa šminkom.

 

Greška 2: Previše tečnog pudera

Ono što profesionalne šminkere najviše izludi jeste kada vide devojke sa previše tečnog pudera na svom licu. Ne zaboravi da puder ne treba da bude maska, već osnova za dalji makeup. Da ne bi preterala sa tečnim puderom, prvo nanesi jako tanak sloj, pa dodaj još jedan ako je to neophodno.

Greška 3: Preskakanje vrata

Ako naneseš tečni puder samo na lice, a preskočiš vratni deo i ne izblendaš dobro konture, razlika u boji i teksturi vrata i lica biće izuzetno primetna i učiniće da izgledaš starije. Mnogo devojaka ignorišu vrat, što je potpuno pogrešno!

Greška 4: Nanošenje korektora na suvo lice

Korektor je zlato makeup-a, međutim mnoge devojke ga nanose na potpuno suvo lice, što je ogromna greška, naročito kada je u pitanju deo oko očiju. Kako bi pripremila lice, nanesi hidratantnu kremu, a na deo oko očiju obrati posebnu pažnju tako što ćeš naneti serum ili kremu specijalno namenjenu nezi ovog predela. Na taj način tvoja koža neće izgledati suvo i korektor se neće skupljati na prevojima.

Greška 5: Preterivanje sa konturisanjem

Previše bronzera, previše jak i svetlucav hajlajter, rumenilo na potpuno pogrešnom mestu… Sa konturisanjem zaista svašta može da krene naopako, naročito kada se šminkaš za dan. U tami kluba loše konture možda i mogu da prođu, ali ako na prirodnom svetlu preteraš sa konturisanjem, izgledaćeš kao klovn, što nikako ne želiš.

Greška 6: Prejako našminkane oči u toku dana

Luda žurka, maskenbal ili slični događaji opravdavaju jaku šminku na očima, ali ako u sedam ujutru kreneš na posao sa full smokey eye look-om, veštačkim trepavicama i mačkastim ajlajnerom, izgledaćeš kao da se vraćaš iz noćnog provoda u pogrešno vreme. Dnevna šminka bi trebalo da izgleda prirodno i da naglasi tvoju lepotu, ne da skreće pažnju sa nje.

Greška 7: Preveliki prelaz preko prirodne linije usana

Kao što smo već rekli u poglavlju o šminkanju usana, za savršeno našminkane usne, potrebno je malo preći preko prirodne konture ukoliko je potrebno da ih vizuelno učiniš punijim. Međutim, mnoge devojke u želji da imaju što punije usne preteraju sa prelaskom preko prirodne linije, što na kraju izgleda mnogo gore od originala.

Greška 8: Previše slojeva maskare

Duge i pune trepavice je ono za čim svaka devojka čezne, otuda i uvijači, procedure i mnoštvo maskara za volumen. Međutim, u želji da tvoj pogled bude dubok i misteriozan, može da se desi da se zaneseš sa maskarom i preteraš u slojevima. U tom slučaju, trepavice će ti biti zalepljene i izgledaće totalno neprirodno.

Greška 9: Preterano naglašene obrve

Jake obrve su apsolutno u trendu, ali to ne znači da bi iznad očiju trebalo da imaš dve krem bananice koje odskaču od tvog tena i boje kose. Koristi olovku za popunjavanje obrva najbližu tvojoj prirodnoj boji i obuzdaj se kada poželiš da ih previše podebljaš.

Greška 10: Jedna boja na očima

Čak i kada želiš da postigneš monohromatski look, nanošenje samo jedne boje na oči učiniće da izgledaš kao Sindi Loper na vrhuncu slave. Umesto toga, na prevoj kapka nanesi jednu, a na donji deo kapka drugu nijansu, a zatim izblendaj.

Da li i ti praviš neke od ovih grešaka? Podeli sa nama u komentarima.

Pročitaj još: Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: šminkanje usana

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 10 Trust Your Gut

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Self-Starter

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Pro Beauty

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, crveni karmin, formalna šminka, senčenje lica, ajlajner, oči, karmin, ruž, sjaj za usne, tečni puder, konturisanje, večernja šminka, dnevna šminka, obrve, iscrtavanje usana, korektor, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, primer, NYX Professional Makeup , bjuti blender, makeup sunđer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...