Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: šminkanje usana

Nema devojke koja ne želi usne Anđeline Džoli. Pune, senzualne usne daju poseban pečat svakom look-u, a ako nemaš sreće (kao većina nas) da si se rodila sa savršenim usnama, moraš naučiti kako da ih oblikuješ šminkom. Profesionalni šminkeri kažu da je savršen oblik usana onaj kada su gornja i donja usne jednake debljine, odnosno veličine. Ako to kod tebe nije slučaj, senčenjem i konturisanjem, u nekoliko koraka možeš dobiti efekat jednakosti.

 

Korak 1:

Tečni puder koji nanosiš na lice, nanesi preko celih usana. Tako ćeš ih pripremiti za senčenje, ali se i otarasiti svog prirodnog pigmenta, pa će boja ruža doći do izražaja.

Korak 2:

Uz pomoć bele olovke za usne (ili oči, ako nemaš drugu), nežno nacrtaj konture usana. Konture mogu biti tvoje prirodne, ali možeš iscrtati deblje ili tanje usne kako bi dobila jednakost gornje i donje usne.

Korak 3:

Olovkom za usne u boji ruža koji planiraš da naneseš, pažljivo pređi preko kontura koje si nacrtala belom olovkom.

 

Korak 4:

Četkicom za usne nanesi ruž pokretima odozgo na dole. Dakle, od vrha usana, pa do ivica gornje usne, zatim od ivica donje usne pa do sredine. Na ovaj način ćeš ruž naneti jednako na sve delove usana.

 

Korak 5:

Tanjom četkicom nanesi svetliju nijansu tečnog pudera ili korektora oko nove linije usana. Zatim sunđerčićem dobro izblendaj, tako da dobiješ mekane prelaze sa linije usana na kožu.

Bonus saveti:

-Svetle boje će usne vizuelno povećati i dati im punoću jer reflektuju svetlo, dok će sa tamnijim karminom usne izgledati tanje i manje.

-Za još veću iluziju punih usana nanesi trunku sjaja za usne na vrh gornje usne i na centar donje usne. Ovaj trik popularan je kod Victoria's Secret anđela.

 

-Kako bi ti ruž bio što duže postojan, nakon nanošenja, preko usana pređi velikom četkom za puder u kamenu. Umesto pudera u kamenu, možeš naneti i neutralnu mat senku za oči. Ovo će omogućiti celodnevnu postojanost ruža na tvojim usnama.

-Ako je tvoja olovka za usne previše tvrda, omekšaj je upaljačem. Na tren stavi olovku iznad plamena upaljača i ona će biti potpuno meka. Ovaj trik koriste profesionalni šminkeri jer se mekša olovka mnogo lakše nanosi, a i pruža bolji efekat.

-Vodi se izrekom “manje je više”. Ukoliko naglasiš oči, neka usne budu neutralne, i obratno. U suprotnom ćeš izgledati “prenašminkano”, što nikako ne želiš.

Sada kada si naučila da našminkaš i usne, ostaje samo da se posvetimo dodatnim savetima profesionalnih šminkera. Prati i dalje Makeup portal za naredni tekst o profesionalnom šminkanju.

Pogledaj još: Kako da se našminkaš za Video Call

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation Buff

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 10

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 110 Rich Wi

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Pro Brush

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Poručite odmah
 • Lancôme Le Lip Liner 114

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Pink For Me 376

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, sjaj za usne, tečni puder, puder, usne, trend, večernja šminka, dnevna šminka, pribor za šminkanje, crveni ruž, olovka za usne, korektor, Lancome, Maybelline New York, NYX, tehnika šminkanja

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...