Nauči da se našminkaš kao profesionalni šminker: uvod

Provoditi vreme u kući lako može postati dosadno, serije i filmovi jesu odlično rešenje, ali ne bi bilo loše i naučiti nešto novo.  Zato smo osmislili serijal tekstova uz pomoć kojih ćeš naučiti kako da se našminkaš kao profesionalni šminker. Naravno, za ovo će ti, osim naših saveta, biti potrebno i puno strpljenja i vežbe. Za početak, pripremili smo nekoliko stvari koje bi trebalo da znaš pre nego što uopšte započneš sa učenjem pravilnog šminkanja.

 

Neće ti trebati veliki broj različitih četkica za šminkanje

Iako u ponudi postoji more različitih vrsta, veličina, debljina i gustina četkica za šminkanje, zapravo, za profesionalno šminkanje biće ti potrebno najviše osam četkica. Ukoliko u kućnim uslovima imaš manje, ne brini, šminka se može veoma uspešno nanositi i prstima. Ono što profesionalno šminkeri savetuju jeste da uložiš novac u kvalitetne četkice, jer od njih zavisi aplikacija proizvoda. Evo koje su ti četkice potrebne za profi šminkanje:

-Četka za tečni puder

-Četkica za aplikaciju korektora

-Široka četka za puder u kamenu

-Četka za rumenilo

-Mekana četkica za blendanje

-Ravna četkica za nanošenje senke za oči

-Tanka četkica za precizno nanošenje senke u uglove oka

-Četkica za nanošenje ruža

 

Zavoli svoje mane, a onda nauči da ih sakriješ

Malo je onih srećnica koje imaju savršenu kožu lica. Mitiseri, bubuljice, crvenilo, izraženi podočnjaci…. Mnoge od nas imaju makar jedan problem koji žele da pokriju tokom šminkanja. Ono što treba savladaš jeste upotreba komplementarnih boja. Dakle, suprotne boje se potiru, pa tako zeleni korektor pokriva crvenilo, narandžasti prekriva plavu masnicu na nozi i slično.  Dakle, ako bež korektorom pokušaš da pokriješ crvenilo oko očiju, dobićeš samo zamuljanu nijansu oko predela oka umesto otvorenog pogleda. Takođe, pogledaj koji ton i podton kože imaš i na osnovu toga biraj puder i korektor.

 

Prepusti se bojama

Svaka od nas ima svoju omiljenu paletu senki koju nanosi u skoro svim situacijama – od poslovnog pa do večerenjeg makeup-a. Međutim, razlika između nas i profesionalnih šminkera je u tome što se oni ne plaše da upotrebe mnoštvo boja na očima. Nude smokey eye je sigurna varijanta, ali možda je sad baš vreme da isprobaš plavu, žute ili neonske senke koje sigurno imaš negde na dnu nesesera. Nemoj se plašiti eksperimenata, naročito u svoja četiri zida.

U narednom delu očekuje te tutorijal o konturisanju lica, zato prati Make-up portal svakoga dana!

Pročitaj još: Kako da očistiš četkice za šminku

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris True Match 1,5 N

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 2 N

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 130

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 250

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Concealer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Life's A Peach Blush

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Pro Dual Fiber Powder Brush

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow Mega Palette

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Brush

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, formalna šminka, oči, tečni puder, puder, konturisanje, večernja šminka, dnevna šminka, nude, pribor za šminkanje, rumenilo, korektor, smoky eye, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, tehnika šminkanja, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, NYX Professional Makeup , četkice za šminku

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Želiš da se našminkaš kod kuće a da to izgleda kao da te je šminkao pravi makeup artist, ovo su koraci kojih treba da se pridržavaš i uspeh je zagaran...