Nauči kako da kreiraš originalne maske za Noć veštica

Noć strave i užasa je pred tobom i svi već uveliko pričaju o tome ko će imati najstrašniju, najženstveniju ili najoriginalniju masku za Noć Veštica, a tebi ne pada na pamet ništa originalno!? Ne brini, zato smo mi tu. Uz pomoć ovih saveta ćeš sigurno uspešno kreirati jednu od ove dve maske za Noć veštica na potpuno drugačiji način od svih.

Nežna i bajkovita srna

Ovom maskom za Noć veštica ćeš sve osvojiti svojom nežnošću i bajkovitim izgledom, a sve što ti je potrebno za kreiranje ove maske jesu: tamna i svetla nijansa korektora, braon senka za oči, crni, beli i braon gel ajlajner, maskara i nude ruž za usne.

 

Korak 1 – Korektor

Iako si navikla da uz pomoć korektora prekrivaš sitnije nesavršenosti, ovoga puta za kreiranje ove maske, koristićeš svetliju i tamniju nijansu korektora kako bi konturisala svoju vilicu, tako da crte tvog lica nalikuju srni. Predlažemo ti da kao korektor koristiš onaj korektor koji ima sjajnu pokrivnu moć i koji će sa lakoćom zameniti bilo koji puder jače pokrivne moći.

Uz pomoć korektora Maybelline New York Instant Anti Age Eraser, lako ćeš odrediti koji delovi lica treba da budu svetliji, a koji tamniji, sve što je potrebno jeste da ispratiš uputstva kao na slici i da ga dobro izblenduješ uz pomoć bjuti blendera.

 

Korak 2 – Braon gel ajlajner i senka za oči

Uz pomoć braon gel ajlajnera za oči izvuci liniju tik iznad pregiba kapka koja će ispratiti oblik oka, sa blago izvučenim i izvijenim krajevima ka spolja, a onda to što si uokvirila braon ajlajnerom još dodatno naglasi uz pomoć druge nijasne braon senke za oči oko samog ajlajnera, i ispod oka, na donju liniju kapka.

Kako bi najuspešnije povlačila ove tanke linije oko očiju predlažemo ti korišćenje kremastog gel ajlajnera, poput Maybelline New York Tattoo Liner-a*. On je pored ove sjajne gelaste formule i vodootporan i postojan, nekada čak i do 36 časova, pa će tvoja maska uz njega sigurno ostati na svom mestu tokom čitave noći.

Korak 3 – Crno - beli ajlajner

Beli ajlajner će učiniti da tvoje oči izgledaju poput srninih. Uz pomoć njega prekrij gornji kapak oka, baš kao na slici, a unutrašnjost donje linije kapka ispuni takođe sa belim ajlajnerom, ali ga i pred kraj malo zakrivi ka spolja.

Sada je potrebno da crni ajlajner samo prati liniju belog ajlajnera baš kao na slici i pogled srne je već na pomolu. Poslednja stavka prilikom pravljenja pogleda srne, jeste da se potrudiš da ti oči izgledaju krupnije nego što jesu. To ćeš postići uz pomoć prave maskare koja će tvoje oči učiniti krupnijim i izraženijim. Nemoj zaboraviti da srninu istaknutu njuškicu iscrtaš oko nozdrva i sve to uz pomoć crnog ajlajnera.

 

Korak 4 – Usne neka se stapaju sa ostatkom tena

Ostalo je samo još da i svoje usne ulepšaš uz pomoć sličnih tonova, u nekom karminu nude nijanse i da iscrtaš bele krugove uz pomoć ajlajnera po ostatku lica i vrata kako bi kompletirala svoj look.

Neustrašiva lavica

Za one najsmelije i najhrabrije, poput Adriane Lime, koji žele da njihova maska izražava čistu snagu, predlažemo da dobro uvežbaju nanošenje ajlajnera i kreiranje grafičkih look-ova. Ako si već vešta u tome, biće ti potrebni crni i beli ajlajner, tamnija i svetlija nijansa korektora i nude ruž za usne.

 

Korak 1 – Kreiraj lavlju vilicu

Adrianin prvi korak kod kreiranja ove maske, predstavljao je konturisanje njene karakteristične kockaste vilice, tako da poprimi izgled ovalnog oblika, baš poput lava. Najlakši način za konturisanje vilice jeste uz pomoć korektora, i to korektora koji već sadrži sunđerić za lakše nanošenje, kao što je Maybelline New York Instant Anti Age Eraser.

Uz pomoć kombinovanja svetlije nijanse korektora koji je nanela na čelo, nos i ispod očiju i tamnije nijanse korektora kojm je prešla one delove lica koje je želela dodatno da istakne, uljučujući i onaj deo kod čela i pored očiju, uspešno je kreirala lavlju vilicu.

Korak 2 – Crni gel ajlajner nanesi na čitava kapke

Sada je došlo vreme da pokažeš svoje umeće korišćenja ajlajnera. Za početak nanesi ajlajner koji lako klizi i još lakše se nanosi, poput Maybelline New York Tattoo Linera*. Nanesi ga preko čitavih kapaka, a onda sami kraj i početak ajlajnera izvij tako da izgleda kao na slici.

 

Korak 3 – Istaknuti pogled

Uz pomoć belog ajlajnera uokviri donji deo oka, tik ispod crnog ajlajnera, kako bi još više istakla svoj pogled, ali i kako bi tvoje oči vizuelno podsećale na lavlje oči. Preporučujemo ti da takođe koristiš isti ajlajner koji je kremastije teksture, kako bi sa lakoćom povukla ovu liniju koja će uokviriti donji deo lavljeg oka.

Korak 4 – Uokvirene nude usne

Ako si uspešno izvela sve ove trikove sa crnim i belim ajlajnerom, sada je potrebno samo da usne ne ističeš previše u odnosu na oči, već da ih samo ulepšaš uz pomoć nude mat ruža za usne. Adrianin favorit je Superstay Matte Ink ruž za usne u nijansi Seductress, pa možeš i njega da isprobaš za kreiranje ove maske.

 

Korak 5 – Poslednji potezi crnim ajlajnerom

Uz pomoć crnog ajlajnera iscrtaj lavlju njušku, tako što ćeš uokviriti svoj nos tik iznad usana i za sami kraj uokviri još i usne i spremna si da budeš najmoćnija zverka ove večeri.

Koja se tebi maska više dopala? Piši nam u komentarima!

*postojanost do 36h: *Samoprocena, 100 žena

Proizvode za kreiranje ovih maski za Noć veštica možeš poručiti klikom na sledeći link: https://shop.lilly.rs/srpski/maybelline-halloween-look , ili klikom na sličicu pojedinačnih proizvoda u nastavku.

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Onyx

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Eyeliner Lasting Drama Light White Luster

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Seductress

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, ajlajner, oči, karmin, ruž, konturisanje, usne, poznati, mat, trend, nude, iskopiraj izgled, jesen, tutorial, mat usne, iscrtavanje usana, olovka za usne, korektor, transformacija, Maybelline New York, trepavice, jesen 2019, šminka za noć veštica, Adriana Lima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ove frizure obeležiće proleće

Opuštena atmosfera koje lepše vreme donosi, inspiriše nas da se okrenemo jednostavnim, ali chic frizurama...