Nauči kako pravilno da odabereš i naneseš rumenilo za lice

Najbolji način za osvežavanje celokupnog makeup-a, postizanje vedrijeg lica i zdravijeg izgleda tena, jeste uz pomoć rumenila za lice. Međutim, rumenilo za lice je jedan od najzapostavljenijih makeup proizvoda, a razlog tome je što devojke često izbegavaju kupovinu rumenila u strahu da ne odaberu pogrešno, ili što pak odaberu rumenilo ali ne umeju da ga nanesu prema obliku svog lica, pa ga brzo zamene nekim drugim proizvodom sa kojim se ne postižu isti rezultati kao sa rumenilom.

Nauči kako pravilno da odabereš i naneseš rumenilo za lice

Priprema kože za rumenilo

Kao i kod svakog proizvoda za šminkanje i ovde važi pravilo, da je nabolje da ti je koža čista, fino ishidrirana i sa što manje vidljivih pora. Zato je kao i pre svakog makeup-a, moraš očistiti uz pomoć nekog sredstva za čišćenje lica (gel za umivanje, micelarna voda, termalna voda ili nešto slično) i hidrirati uz pomoć hidratantne kreme ili uz pomoć seruma za lice.

Otkrij koji tip rumenila odgovara tvojoj koži lica

Postoje dva tipa rumenila u prodaji: puder rumenilo i kremasto rumenilo. Iako se smatra da je letnji period više rezervisan za kremasta rumenila, a zima za puder rumenila, to nije tačno. Formulu odn. tip rumenila uvek određuješ prema svome tipu kože.

Masna, normalna i kombinovana koža lica

Ako imaš masnu, normalnu ili kombinovanu kožu lica i probleme sa proširenim porama, onda ti preporučujemo da koristiš kremastija rumenila, koja će ti pružiti onaj dugotrajni dewy izgled.

Suva koža lica

Ukoliko imaš suvlju kožu lica, onda izbegavaj kremastije formule rumenila, jer će ti ona kada se osuše na licu samo pojačati izgled suvoće tvoga lica. Koristi isključivo puder formule rumenila, koje će ti zagladiti i zamagliti pore.

Kako da znaš koja nijansa rumenila je prava za tebe

Rumenila u prodaji možeš naći u mnogo različitih nijansi, ali moraš biti svesna da ne pristaje svako rumenilo svakome i da ga moraš birati u odnosu na boju svoje kože. Ukoliko pogrešiš, i odabereš ili pretamno ili presvetlo rumenilo, neplanirano ćeš svom licu dodati godine, ili još gore, tako ćeš učiniti da ti ostatak makeup-a izgleda neprirodno.

Sledeći put kada budeš bila pred ogledalom, malo se uštini za obraze, kao što su to nekada radile bake i tetke tebi kada si bila manja i znaj da je baš to nijansa kojoj treba da težiš prilikom sledeće kupovine rumenila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Ako ti deluje da ni na ovaj način ne možeš baš da odrediš tačnu nijansu rumenila za sebe, onda je oderedi u odnosu na boju svoga tena:

Tamniji ten

Tamnijem, a hladnijem tenu najboje pristaju svetlije nijanse kajsije, koje će se savršeno stopiti sa tenom i istaći prirodnu svežinu lica.

Maslinasti ten

Topli podtonovi ove nijanse tena dobro će se uklapati uz kajsija i pink nijanse rumenila.

Skroz svetao ten

Aristokratski bledi ten ulepšavaj uz pomoć svetlih pink i lila nijansi.

Malo svetliji ten

Svetliji ten istaći ćeš na pravi način uz pomoć pink nijanse rumenila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Nanošenje rumenila u odnosu na oblik lica

Univerzalno pravilo nanošenja rumenila za sve oblike lica jeste da rumenilo treba da izgleda što prirodnije, a da scensku šminku i crvene kolutove na obrazima ostaviš samo za maskembale i tematske žurke. Strukturu vilice moraš uzeti u obzir prilikom nanošenja rumenila, i zato i postoje različiti pokreti nanošenja rumenila prema obliku lica:

Ovalna vilica – nanošenje rumenila

Ako imaš ovalno lice, rumenilo nanosi počev od najistaknutijih delova jagodica, prema gornjem delu uveta, pa zatim samo blago prema slepoočnicama. Pokreti bi trebalo da ti budu blagi i ujednačeni.

Okrugla vilica – nanošenje rumenila

Sami oblik okruglog lica ima već istaknute jagodice, pa pokreti četkicom ne bi trebali da budu previše dugački. Dovoljno je da se samo osmehneš i da naneseš rumenilo na onim mestima koja se najviše ističu.

Srcasta vilica – nanošenje rumenila

Kod srcastog oblika vilice, kreni sa većom količinom rumenila od početka vilične kosti, pa postepeno smanjuj količinu rumenila sve do slepoočnica, ali pazi da ne preteraš sa količinom.

Kockasta vilica – nanošenje rumenila

Kod kockaste vilice, lagani pokreti četkicom neka ti isprate čitavu dužinu jagodične kosti.

Ekstra saveti

- Nije dovoljno da samo naneseš rumenilo na pravim mestima na licu, već moraš i da ga izblenduješ kako bi se stopilo sa tvojim tenom i kako bi izgledalo što prirodnije.

- Kako bi produžila dugotrajnost svog rumenila, uvek možeš pre samog nanošenja, da poprskaš četkicu rumenila sa makeup prajmerom ili da ga naneseš direktno na lice pre čitavog makeup-a.

- Ako preteraš sa količinom nanetog rumenila, nemoj ga skidati uz pomoć sredstva za skidanje šminke, već nanesi i utapkaj uz pomoć četke za puder, tečni puder na te delove lica.

- Rumenilo možeš da naneseš i umesto senke za oči, ali i preko ruža za usne kako bi bio dugotrajniji.

Pročitaj još: Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Peach

  Poručite odmah
 • Lancôme Blush Subtile

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Blush Pink

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Poručite odmah
 • YSL Couture Blush

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris True Match Luminous Rose

  Poručite odmah
 • Lancôme Blush Subtile 375 Pink Intensely

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, rumenilo, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, NYX Professional Makeup , YSL

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volumen i uvijene trepavice kao iz salona! Da, moguće je sa ovom novom maskarom!

Maskara, makeup proizvod koji najveći broj žena nanosi svakoga dana, a većina njih je koristi kao jedini proizvod u svojoj makeup rutini. Da, toliko j...