Neće te izneveriti: Najbolji dugotrajni ruževi za usne

Jedan od najbitnijih makeup proizvoda je svakako ruž za usne. Ne samo zato što čini usne neodoljivim, već zato što ih on štiti od spoljašnjih uticaja, poput hladnoće, sunca, suvog vazduha… Složićeš se da je to izuzetno važno, posebno u ovim zimskim mesecima. Takođe, brz način života i bezbroj obaveza koje imamo u toku dana, najčešće nam ne dozvoljavaju da se osvrnemo na neke sitnice koje su nama ženama veoma važne, pa tako ne stignemo da više puta u toku dana popravimo ruž za usne.

Zato je od velike važnosti da izabereš karmin koji će ispuniti sva tvoja očekivanja, posebno kada je njegova postojanost u pitanju. Donosimo ti savete kako da ruž ostane na tvojim usnama tokom čitavog dana ili možda noći.

Pre svega – piling

Neće te izneveriti: Najbolji dugotrajni ruževi za usne

Stavka koju u nezi najčešće preskačemo i setimo se tek kad nas hrapave usne same podsete. Vreme je da se ove stavke setiš ranije i preduprediš ljuspice boje na usnama! Dakle, piling! Predlažemo da ga uradiš dan ranije, kako ne bi iziritirala kožu oko usana. U drogerijama ćeš lako pronaći proizvode koji će posao dobro obaviti, samo je važno da biraš sitnije čestice, tj. pilinge finije teksture. A možeš ga i sama napraviti kod kuće. Nama je omiljeni super-jednostavni grejp/šećer/med piling. Umesto grejpa, možeš upotrebiti i limun, a malo kokosovog ulja uvek je dobra ideja kad je u pitanju nega. Pomešaj sve sastojke, utrljavaj nežno u usne minut-dva, isperi i piling je gotov.

Nega usana – nahrani ih

Sad je pravo vreme za dobar, kremasti balzam za usne. Isti je princip kao i sa kremama za lice: hladnije vreme traži masnije teksture (koje hrane i štite), dok hidrantno ostavljaš za toplije vreme. Jedre usne su uvek dobra baza za karmin, a dobra nega je ključna!

Dugotrajni ruž za usne

To je jasno, ako hoćeš da ruž za usne potraje biraj dugotrajni ruž za usne. Postoji veliki izbor ovih ruževa, a nama je za oko ovaj put zapao Maybelline New York Superstay Matte ruž, koji bismo izdvojili zbog pravog novogodišnjeg pakovanja. On dolazi u vidu olovke, stoga garantuje preciznost pri nanošenju. Ako spadaš u onu grupu devojaka koja nije baš vešta u nanošenju ruža za usne, ovo je pravi izbor za tebe. Pored njega, tu je i veliki broj dugotrajnih ruževa u stiku, tečnih ili onih klasičnih, tako da ćeš sigurno pronaći onaj koji ti najviše odgovara.

Dugotrajni ruževi su često matirani ruževi, pa ukoliko želiš dodatnu iskru, ponesi sa sobom i glossy sjaj za usne. Dugotrajne formule da bi bile postojeće nekad dodatno isušuju usne, pa ih je potrebno povremeno osvežiti nanošenjem balzama za usne.

Neki makeup stručnjaci smatraju da je intenzivnija boja veća garancija postojanosti ruža, pa bi tamniji ruževi ovde mogli biti dobar izbor, kao i ruž u pravoj prazničnoj boji – crvenoj. Ako želiš ipak nešto zagasitije, predlažemo ruž za usne boje mesa koji će se savršeno uklopiti u tvoj look, naročito ako želiš da naglasiš ostatak šminke.

Olovka za usne

Postoje dve varijante olovke za usne koja ima za cilj da sačuva ruž za usne u okvirima usana. Jedna imitira boju karmina, nanosi se na ivicu usana, a kamuflira karminom. Druga varijanta je olovka za usne u boji kože, koja se povlači uz spoljašnje ivice usana dajući im tako svojevrsni spoljni okvir. Stručnjaci kažu da je sprečavanje razlivanja karmina na ovaj način sigurnije.

Utapkavanje

Kada kreneš sa nanošenjem karmina, najpre ga na površinu usana utapkaj prstima. Na ovaj način, usne će bolje upiti boju i napraviti dobru bazu za karmin koji sledi.

Poljubac

Ovaj stari dobri savet definitivno radi posao, a verovatno već znaš kako se sprovodi: naneš karmin – pa poljubiš maramicu. Daje ti ujednačen i stabilan karmin. Ovo naročito pomaže ukoliko tvoj izbor ne padne na dugotrajni ruž za usne, već na klasičan.

Ne štedi na boji i slojevima

Zvuči sasvim logično - za trajniji karmin prosto nanesi više boje, u više slojeva. Prvi sloj možeš utapkati prstima, drugi sloj četkicom, pa još koji ako proceniš da je potrebno. Naravno, nemoj preterivati sa brojem slojeva! 

Uz primenu ovih nekoliko saveta, sigurni smo da ćeš postići ono što želiš, a to je da se u novogodišnjoj noći opustiš i uživaš, sigurna da tvoj ruž za usne izgleda besprekorno u svakom trenutku.

Pročitaj još: 10 beauty rutina koje NE TREBA menjati u 2022. godini!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Zodiac

  Poručite odmah
 • Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte Lipstick

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Crayon Zodiac

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Lip Lingerie XXL Matte

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Ultimatte

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Lipstick

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infallible 24H Lipstick

Povezane teme: crveni karmin, karmin, ruž, tutorial, mat usne, crveni ruž, crveni karmin, iscrtavanje usana, olovka za usne, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje od TikTok-a: 9 beauty proizvoda koji su postali viralni – sa razlogom!

Ako si aktivni korisnik TikToka, onda ćes sigurno voleti ove beauty proizvode...