Nega masne kože lica

Iako postoji mnogo proizvoda koji pomažu u regulisanju lučenja masnoće, treba voditi računa i odabrati one prave, koji će zaista doprineti poboljšanju stanje vaše kože.

Predstavljamo vam nekoliko smernica koje će vam pomoći da preuzmete potpunu kontrolu nad svojom kožom, a koje će rezultirati umanjenim lučenjem sebuma, kao i vidno smanjenim porama i nepravilnostima na licu.

1. Čišćenje i piling


Najbolje je odabrati onaj proizvod koji ne sadrži veštačke mirise i sastojke koji će preterano isušiti površinski sloj masne kože. Jedan od najboljih na našem tržištu je L'Oréal Paris Pure Clay Purify maska za lice od gline, koja se naročito preporučuje za masnu kožu zbog sposobnosti dubinskog pročišćavanja pora i nežnog matiranja površinskog sloja kože.

Takođe, piling je jedan od najvažnijih koraka u nezi masne kože jer ona obično sadrži deblji sloj mrtvih ćelija koje je neophodno ukloniti. Exfo maska za lice iz iste Pure Clay linije sadrži ekstrakt crvenih algi i čini vaš ten ujednačenim uz eliminisanje nesavršenosti.

2. Dnevna nega – zaštita od sunca


Kreme sa zaštitnim faktorom od ključnog su značaja u borbi protiv ranih znakova starenja. Ukoliko ste ih izbegavali zbog izazivanja sjaja na vašem licu, pokušajte sa laganijim proizvodima sa zaštitnim faktorom koji će vam pružiti matirajući efekat.

3. Noćna nega – hidratacija


Tokom večeri lice negujte pažljivo odabranim, laganim, ali efikasnim hidratantnim gelom ili serumom koji ne sadrži sastojke koji će zapušiti pore. Ovakav proizvod pružiće vašoj koži detoksikaciju, zbog čega će izgledati sveže i negovano.

4. Apsorpcija viška masnoće


Pre šminke nanesite prajmer koji sadrži sastojke za apsorpciju viška masnoće. Ovaj proizvod jeste opcioni, ali i veoma koristan za svaku damu koja želi da se izbori sa masnom kožom lica i ima zdrav i ujednačen ten.

Pročitajte više: Tri koraka do blistave kože

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oreal Paris Pure Clay Purify

    Poručite odmah
  • L’Oreal Paris Pure Clay Exfo

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Retinol: Upoznaj super zvezdu noćne skincare rutine!

Ako si primetila prve znakove starenja na licu, ne paniči! Ono što odmah možeš da uradiš jeste da preispitaš svoju rutinu za negu kože i uvrstiš proiz...