Nega problematične kože

Problematična koža sustigne u nekom periodu života i one najupornije u nezi te nezadovoljstvo njom često utiče i na samopouzdanje. To je trenutak kada profesionalci uskaču u pomoć i savetuju šta treba da uvedete u dnevnu rutinu i hrabro se suočite sa problemom.

Hranite se pravilno


Osnova svake dobre promene je svakako dijeta. Na koži se odmah vidi način kako se hranite pa ne dozvolite da loša ishrana (ma koliko vas ukus mamio) bude razlog vašeg nezadovoljtva. Trudite se da svoju dijetu osvežite namirnicama koje su kao poručene za razne probleme sa kožom. Takođe, ovo ne znači da se treba odricati bilo čega, već ukoliko se častite – častite se sa merom. Vaša koža će to poštovati.

Opustite se


Koliko puta vam se dogodilo da nakon neke stresne situacije počnete da uviđate nepravilnosti na koži? Trudite se da se dovoljno odmarate i da izbegavate stresne situacije koliko god da je to moguće. Ukoliko vas niotkuda spopadne nervoza, setite se da ne dodirujete lice bez potrebe. Šta vam je koža skrivila ako je vas zadesila gužva u saobraćaju?

Hidrirajte se i dozirajte izlaganje suncu


Osim dobrog odmora, preporučuje se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam i da štitite kožu od sunčevih zraka. Dnevno je 20 minuta izlaganja suncu i više nego dovoljno (uz zaštitni faktor, razume se). Vitamin D je ono što vam treba kako bi vam koža bila zauvek zahvalna.

Koristite kvalitetne proizvode za čišćenje lica


Kada je reč o čišćenju problematične kože i skidanju šminke, vaš prvi izbor bi trebalo da bude L'Oréal Paris micelarna voda za normalnu do mešovitu kožu. Takođe, pri redovnom umivanju, koristite Pure Clay Purify gel za umivanje, a nakon temeljnog ritual čišćenja, treba nanositi lagane hidratantne kreme.

Ugodite sebi


Zdrava ishrana nije jedini pokazatelj zdravog života. Krećite se, eliminišite kofein i nikotin i darujte koži najlepši poklon od svih – pravo spa iskustvo kod kuće uz pomoć neke od L'Oréal Paris Pure Clay maski za lice od gline. Redovnom upotrebom, one će pročistiti vašu kožu, matirati je i učiniti blistavijom nego ikad.

Više na: 5 beauty stvari koje rade žene s neverovatnom kožom lica

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micellar Water Normal to Mixed

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Purifying Cleansing Gel

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, skidanje šminke, maske za lice, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saveti i trikovi: Nega kose tokom zime

Hladno vreme može da nanese mnogo štete tvojoj kosi. Da bi je sačuvala od hladnoće i spoljašnjih uticaja, poslušaj savete stručnjaka i ne dozvoli eskt...