Nega suve kože lica

Suva koža lica je česta pojava, ali su joj neki ljudi podložniji od drugih. Ona stvara problem i kod šminkanja jer nakon nanošenja proizvoda za ulepšavanje, koža počinje da se peruta i umesto svežeg izgleda ostavljamo ne tako zavidan utisak.

Kako biste držali situaciju pod kontrolom, ovi trikovi će vam pomoći da vaša koža izgleda svežije i hidrirano.

1. Umivanje


Nikako se ne umivajte previše toplom vodom, jer će ona dodatno isušiti već dehidrianu kožu. Znamo da tokom zimskog perioda nije prijatno ujutru se umivati hladnom vodom, ali potrudite se da bude mlaka, ne topla. Kako smo već uveliko zašli u period viših temperatura, sigurno vam neće biti previše neprijatno ako vremenom toplu vodu zamenite mlakom ili čak hladnom.
2. Skidanje šminke


Kada svakodnevno skidate šminku, obavezno vodite računa o tome da proizvodi budu blagi i namenjeni suvoj ili čak osetljivoj koži. Iz L’Oréal Paris laboratorije stiže nam micelarna voda za osetljivu kožu na bazi micela, koji otklanjaju sve nečistoće, i glicerina, koji hidrira kožu i čini kožu mekšom.

3. Hidratacija


Hidratantna krema boljeg kvaliteta je ključna tokom cele godine. Kada je reč o prolećnoj i letnjoj sezoni, poželjno je još i da ima zaštitni faktor. Uvek pre nanošenja pudera na lice najpre namažite ovakvu zaštitnu kremu, sačekajte da je koža upije pa tek onda počnite sa šminkanjem.

4. Dodatna nega


Jednom ili dva puta nedeljno na čistu kožu lica nanesite neku od L'Oréal Paris Pure Clay maski za lice od gline i preporodićete ten za samo 10 minuta beauty tretmana kod kuće! Ove maske će izvršiti detoksifikaciju, eksfolijaciju i pročišćenje kože i uspešno rešiti veći broj problema suve kože lica.

Pročitajte više: MULTIMASKING: Koja je tvoja omiljena kombinacija?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L’Oreal Paris Micellar Water – Sensitive and Dry Skin

  Poručite odmah
 • L’Oreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Poručite odmah
 • L’Oreal Paris Pure Clay Purify Mask

  Poručite odmah
 • L’Oreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, osetljiva koža, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje kreme za negovane ruke tokom zime

Naše ruke su zimi izložene hladnoći pa su sklone sušenju, perutanju one su vrlo često u kontaktu sa vodom izložene raznim sapunima, deterdžentima koji...