No Make Up look by @anastasijastasha

Verovatno ste u skorije vreme čuli o popularnom #NoMakeup trendu.

Mnoge žene, koristeći ovaj hašteg, na socijalnim mrežama dele svoje slike bez šminke, ili prikazuju neke svoje mane kao što su akne, celulit, strije, neisfenirana kosa.... stvari sa kojima se zapravo svi mi susrećemo. Ovaj sada već pokret započela je prelepa Alicia Keys, kada je objavila da više neće nositi šminku ni privatno ni poslovno. Pevačica je naglasila da je umorna od pokrivanja svoga lica i samim tim, kako je ona shvatila, neprikazivanje prave nje. Rekla je da se osećala uplašenom svaki put kada izađe iz kuće ukoliko nema šminku. I smatra da su to bile njene iskrene ali i površne misli koje su odavale nesigurnost.

 

😘

A photo posted by Katie Holmes (@katieholmes212) on

 

I kaže da se to uglavnom zasnivalo na onome šta drugi ljudi misle o njoj. Ališa je izjavila da se sve promenilo kada je izbacila fotografiju za svoju novu pesmu "In Common" bez šminke,  jer je tu prvi put uvidela koliko je "golo" tj. nenašminkano i prirodno lice moćno, nakon što se mnogo žena slikalo sa #NoMakeup tag-om i pozitivno reagovalo na tu njenu, na neki način smelu fotografiju.

 

Curly Hair ❤️... @cesar4styles

A photo posted by Ciara (@ciara) on

 

Ono se nada da će ovo biti revolucija jer ne želi više ništa da pokriva, ni lice, ni misli, ni dušu, kako kaže.

 

Pogledajte ovaj haštag i naći  ćete preko 12 miliona slika poput Ališine, a evo samo nekih od njih:

 

A little sun before heading to Mexico lindooooo today !!! ✈️are u packed @reesewitherspoon

A photo posted by Sofia Vergara (@sofiavergara) on


Iako često izlazim bez šminke, ako mene pitate, s jedne strane, nikada se ne bih odrekla šminke. Šminka je za mene mnogo, mnogo više od "maske" za mene. Šminka je neka vrsta meditacije, uvek se opustim dok je nanosim, uvek mi podigne raspoloženje .

Svesna sam da, posebno na instagramu, mnoge mlade devojke mogu da dobiju komplekse gledajući uvek savršena lica i tela nekih savršenih dama. I zato podržavam ovaj pokret. Ali u smislu da treba pokazivati i nenašminkano lice, nikako ne bih volela da se sve žene odreknu šminke. Pa ipak se ne kaže tek onako da smo lepši pol. Treba i da uživamo u tome, i iskoristimo sve benefite koji idu uz to. Prirodna lepota jeste najlepša, šminka treba da se koristi kako bi je dodatno naglasila.

Pročitaj više o: Evo kako se šminka J.lo by @anastasijastasha

Registrujte se / Prijavite se