#nofilter makeup

Sigurno se svakodnevno susrećete sa slikama na društvenim mrežama uz koje stoji ono čuveno #nofilter. A možda ste nekad i same podelile sa svojim prijateljima neki selfie uz takav opis. Koja god dama da stoji iza ovakvih postova, njena poruka je jasna – moje lice je savršeno bez upotrebe bilo kakvog filtera iz neke aplikacije za fotografisanje.

Ako ste se pitale kako im to polazi za rukom, znajte da tehnike šminkanja koje vode do takvih lookova nisu nimalo teške i da ih i vi možete savladati. Zato, sledite sledeće instrukcije za savršen #nofilter izgled.

Počnite od podloge


Već smo hiljadu puta ponovili da podloga priprema kožu za dalje šminkanje i mora da bude besprekorno stavljena. Zato se odlučite za Maybelline New York Superstay 24H tečni puder koji će se lako prilagoditi vašem prirodnom tenu i teksturi kože, a pritom će i prekriti sitne nesavršenosti.

Nastavite sa konturisanjem

Da biste postigle željeni efekat, krenite s konturisanjem čim ste nanele tečni puder. Ovako ćete naglasiti najbolje karakteristike svog lica, a sakriti sve ono što želite da se sakrije. Fiksirajte sve kompaktnim puderom, koji treba savršeno da se uklopi s podlogom i proizvodom za senčenje lica.

Pređite na bronzer, rumenilo i hajlajter


Bronzer će vam pomoći pri sculpting tehnici, rumenilo će savršeno istači vaše jagodice, a hajlajter treba da nanesete na isturene delove lica koje uvek prvo „dodirnu“ sunčevi zraci.

Vreme je za šminkanje očiju

Za ovakav look bi trebalo naglasiti oči i one su ključne za #nofilter efekat. U zavisnosti od oblika vaših očiju, odlučite da li ajlajner linija treba da bude ravna ili zakrivljena, tanja ili deblja. Zatim, isto u zavisnosti od oblika očiju, kreirajte odgovarajući smokey eye look.

Sledeća faza - obrve


Moraju biti ekspresivne, ali da ne izgledaju previše našminkano te se zato koristite senkama pre nego olovkama za obrve. Razlog za to je taj što je efekat koji kreiraju senke mnogo prirodniji i nežniji, što uvek treba da bude vaš cilj kada ističete obrve.

#nofilter šminka ne postoji bez ruža!

Najpre olovkom iscrtajte usne tako da kasnije ne biste prelazile karminom preko njihovih linija. Birajte mat ili sjajni ruž, jer su obe varijante idealne za ovakav look. I zapamtite: pre svega, šminku treba da prilagodimo svom licu i trenutnom raspoloženju, a ne prolaznim trendovima koji se brzo smenjuju.

Pročitajte još: Kako da vam tečni puder ne završi na odeći

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay 24H

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Blush Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Sensational Liner

  Poručite odmah
 • Maybelline Color Sensational Vivid Hot Lacquer So Hot

  Poručite odmah
 • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

  Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, konturisanje, obrve, rumenilo, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Uradi sama: Kako da ti lice uvek bude blistavo, a ne masno

Za blistav ten i savršeno glatku kožu nisu jedino rešenje fotošop i skupi kozmetički tretmani...