Odmor za vaše lice by Dunja Jovanić

odmor za vase lice

Kada idete na odmor, da li odmarate i vaše lice?

Da li ga konačno tada pustite da diše ili vam je bitnije da budete lepi za Instagram fotku? Ako mene pitate... biram kompromis izmedju ova dva. Meni je Instagram posao i kada odem na odmor, od mene se posebno očekuje da budem aktivna na mreži. Iz tog razloga, nekada moram da se sredim (i po pitanju šminke i po pitanju frizure) i da se fotkam. Međutim, sve ostalo vreme sam potpuno bez šminke. 

S obzirom na to da se tokom cele godine šminkamo, što za posao, što za izlaske, što iz dosade, potrebno je da makar 10 dana godišnje nagradimo našu kožu tako što ćemo je intenzivno hidrirati i negovati. Odmor je savršeno vreme za to. 

Visoka temperature i vlažnost vazduha

Ja sam se vratila pre 2 nedelje iz Majamija, gde je temperatura preko 30 stepeni. S obzirom na to da je vlažnost vazduha preko 80%, sva šminka koju nanesete izgleda užasno, jako dolazi do izražaja tekstura vaše kože, a i kosa vam od te vlažnosti izgleda haotično.

Tako da, kada su takvi uslovi u pitanju, ostavite sve kako jeste. Kosu vežite, šminku zaboravite. 

Instagram

dunja-insta-hearts

A slika za Instagram? Nikakav problem! Vaš spas su sunčane naočare. Vežete kosu u rep, nabacite sunčane naočare, obučete se lepo i to je to. 

I dalje ćete izgledati kao da nemate ništa od šminke

Ukoliko na licu imate nekih nepravilnosti, i prosto se prijatnije osećate kada ih prekrijete, i to je ok. Maybelline Fit Me korektor je jako lagan, ima srednju pokrivnu moć i jako se dobro blenduje, tako da ukoliko ga stavite samo na problematične delove lica, i dobro ublendate, i dalje ćete izgledati kao da nemate ništa od šminke

dunja-natural-look-odmor

Ukoliko imate svetle oči, slobodno stavite jedan sloj maskare, jer ćete izgledati budnije. Znate već da je moja omiljena već godinama upravo Maybelline Lash Sensational maskara.

Za kraj, moram da vam kažem da sam u Majamiju primetila da postoji mnogo devojaka koje se šminkaju za plažu, i to full makeup look. Dakle obrve, kontura, ajlajner... To je ništa drugo nego posledica Instagrama i ovim putem molim devojke da to ne rade. Jer nije život Instagram. Život je mnogo više od toga. 

Pročitajte još o: Da li se šminkate kada letite avionom by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Lash Sensational

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, dunja jovanić, imfashionbabe, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saznaj sve o Marvel x Maybelline kolekciji i gde je možeš naći

Kako bi neki makeup proizvod dobio status superheroja transformišućih moći, on mora biti izuzetan, nepobediv i neustrašiv saveznik onih koji iskazuju ...