Olovka za usne za početnike

Ah te usne...Volele bismo da budu savršeno definisane, punije, sočnije, lepše...Pored obaveznih ruževa, najveći saveznici u ovoj misiji svakako su nam olovke za usne. Ali samo ako je pravilno koristiš, olovka može tvojim usnama dati besprekoran, raskošan izgled koji ostavlja bez daha. Koji su to trikovi kojima se služe poznati makeup stručnjaci, kada je reč o olovkama za usne?

1. Pravilo ugla od 45 stepeni


Stručnjaci preporučuju da olovku nanosiš pod uglom od 45 stepeni, jer usne ostaju pregledne i jasno se vidi svaki potez, pa je verovatnoća da pogrešiš minimalna. Neka potezi budu kratki i precizni, trudi se da prate konture usana.

2. Ruž za početak

Neobičan savet, zar ne? Ako si nanošenje ruža usavršila do tančina, ali se sa olovkom i dalje ne osećaš potpuno sigurnom, ovo je jedan od načina da to promeniš. Naravno u korist olovke! Kada naneseš svoj omiljeni ruž, tek tada možeš videti oblik i kontur usana što ti olakšava kasnije iscrtavanje olovkom.

3. Previše oštra olovka – velika greška!


Pošto si početnik, izbegavaj da koristiš olovku sa previše oštrim vrhom, jer ćeš tako izbeći grube i oštre linije koje odaju neveštu ruku. Oštri vrh možeš ukloniti tako što ćeš njime lagano preći preko ruke. Tako će linije na usnama biti mekše a tvoje usne izgledati prirodno.

4. Olovka kao podloga

Olovka za usne ne samo da je idealan način iscrtavanja okvira usana, več je odlična podloga za ruž. Nanesi olovku po celoj dužini usana kako bi ruž bio dugotrajniji a njegova boja intenzivnija.

5. Istražuj


Da bi ovladala tehnikom nanošenja olovke za usne, moraš je prvo dobro upoznati. Postoje olovke sa mekanim i olovke sa malo tvrđim vrhom. Mekane olovke se koriste kao podloga za nanošenje ruža, dajući mu prirodni izgled. Olovke sa tvrdim vrhom su pogodne za samostalno nanošenje, jer precizno definišu konture usana i duže se zadržavaju na njima.

Pročitajte još o: Najbolji makeup pokloni za Strelca

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

    Poručite odmah

Povezane teme: usne, olovka za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make-up in the City 3 - 10. epizoda - NY Urban Look – Marina Ćosić

Pogledaj kako da prikriješ glavne znakove umora - sivilo tena i podočnjake, brzo i jednostavno...