Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

Svaki profesionalni šminker će ti reći da se obrvama mora posvetiti ista pažnja kao i šminkanju očiju ili usana. One su te koje uokviruju i zbog toga je neophodno prilagoditi ih upravo obliku lica, frizuri, godinama… Savršen oblik obrva će još više istaći lepotu očiju, samo ne pokušavaj da potpuno promeniš njihov prirodan izgled.

Oblikovanje obrva: univerzalna pravila

Važno je da koren obrva počinje u visini nozdrva, a da vrh luka bude pozicioniran tačno iznad zenice oka. U oblikovanju ti mnogo može pomoći šablon za obrve i to onaj koji približno najviše odgovara tvom prirodnom obliku. Na taj način ćeš počupati baš ono što treba, lako ćeš popuniti sve praznine, a šablon će te istovremeno sprečiti da počupaš ono što ne bi trebalo.

Gel za obrve upotrebi nakon češljanja. On će čak nekoliko dana zadržati “novi” oblik obrva, ali i boju. U prodaji možeš pronaći naša dva favorite među gelovima za obrve, a to su ubedljivo Tattoo Brow gel, kao i Unbelieva Brow gel. Dvostruke četkice su najzgodnije za ovakve poduhvate, jer njima ravnomerno i precizno možeš aplicirati proizvod, a ujedno i očešljati dlačice.

 

Iscrtavanje obrva prema obliku lica

Izgled obrva je u velikoj meri uslovljen oblikom lica, ali ne zaboravi da i pored toga iscrtavanje obrva moraš prilagoditi njihovom prirodnom izgledu.

Okruglo lice

U ovom slučaju, važno je da naglasiš konture i baš zbog toga obrve moraju imati oštriji ugao, kako bi se vizuelno suzilo lice. Popunjavanje obrva započni od luka, a boju potamnjuj kako ides ka krajevima. Za ovo su ti zgodne oloke sa ultra tankim vrhom, poput Brow Artist Skinny Definer olovke i Brow Ultra Slim olovke za obrve.

Izduženo lice

 

Proširi lice tako što ćeš obrve produžiti ka slepoočnicama. Preskoči formiranje luka, jer ovom tipu mnogo više odgovaraju ravniji oblici obrva. Liniju izvuci maksimalno ka krajevima, ali vodi računa da ne preteraš, jer će tvoje lice poprimiti tužan izraz.

Četvrtasto lice

Ublaži oštre crte lica tako što ćeš potamneti i podebljati obrve, i tako izjednačiti gornji deo lica sa jakom vilicom. Poželjno je da obrve budu blago oble, bez preteranog naglašavanja luka, jer ćeš umesto mekšeg izgleda, koji je cilj, postići oštar i grub izraz lica. Za ovo ti je nazgodniji Brow Extensions krejon za obrve sa vlaknima, koji će ih istantno učiniti debljim.

Srcoliko lice

Oblik sa kojim je najteže postići balans, budući da su čelo i oči u prvom planu, a brada uska. Iscrtavanjem ćeš samo dodatno istaći gornji deo glave, što nije dobra ideja. Redovno čupanje bez posebnog popunjavanja biće najoptimalnije rešenje, i zapamti - bolje tanje nego deblje. Zato je ovde najbolje da ih samo fikisraš pomoću fikastora u obliku maskare za obrve, kao što je Bare With Me Brow Setter.

Ovalno lice

Ako pripadaš grupi ovih srećnika, za tebe nema zime. Obrve možeš oblikovati kako god želiš! Nema pravila i sve zavisi od tvog ukusa za estetiku. U većini slučajeva biće dovoljno samo povremeno čupanje dlačica ispod donje linije obrva.

Oblikovanje obrva u odnosu na oblik i položaj očiju

Sitnijim očima najviše odgovaraju tanke obrve sa blagim lukom, a krupnim – deblje. Razmaknute oči “približi” tako što ćeš docrtati regiju iznad korena nosa, a primaknute koriguj uklanjanjem malo većeg broja dlačica između obrva, kao i produžavanjem krajeva.

Oblikuj obrve u odnosu na boju kose i frizuru

Promena frizure često zahteva i promenu oblika obrva, pa je kompletan preobražaj lica skoro zagarantovan. Olovka za obrve, maskara za obrve ili pomada za obrve, za šta god da se odlučiš, vodi računa da boja bude za nijansu, dve svetlije od tvoje kose - ako si brineta, i za nijansu, dve tamnije - ako si plavuša.

Kraćim frizurama pristaju obrve srednje debljine sa blagim lukom, a dugoj kosi prirodne obrve, pa čak i one guste, sa uredno isčupanim dlačicama ispod donje linije. Za razliku od duge kose, šiške ne trpe guste obrve. Formiraj mekši luk, trudi se da obrve budu uvek podšišane, a boja što sličnija boji kose.

Dodatni savet: pravilan oblik obrva može da te podmladi

Ukoliko želiš da postigneš mladalački izgled, slobodno naglasi predeo pri korenu obrva. Deblje definisane obrve podmlađuju, dok one tanke često mogu “dodati” koju godinu, ali i koji kilogram više. Baš zbog stalne potrebe za docrtavanjem, žene u zrelim godinama se češće odlučuju za japansko iscrtavanje obrva.

Sada kada znaš koji oblik pristaje baš tebi i oblikovanje je lakše, zar ne?

Pročitaj još: Novembarski makeup trend: smokey eye boje bakra

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extensions

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Poručite odmah
 • YSL Couture Brow

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, nega, oči, frizura, stil, moda, obrve, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, zima, NYX, fiksator, YSL, olovka za obrve, olovke za obrve, gel za obrve, laminacija obrva, Maybelline Brow Tattoo peel-off gel

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...