Ovako se pravilno koristi paleta senki za oči

Lociranje
Najpre locirajte najsvetliju nijansu senke u svojoj paleti. Imajte u vidu da svetlije boje služe kao hajlajt na vašim kapcima te istaknite ona mesta koja želite. Srednje tamne nijanse palete koriste se kako biste izblendirali sve boje koje nanosite i tako dobile besprekorne prelaze između tonova. Na kraju, tamne boje koristiite kako biste postigli dubinu, a najbolje je naneti ih u spoljašnji ugao kapka, kao i ispod linije donjih trepavica.

Kada odlučite koji eye look želite da postignete, upamtite da svetlo privlače svetliji pigmenti, dok tamne boje doprinose dramatičnom efektu. Ukoliko želite da stvorite utisak blizu postavljenih očiju, pažnju bi trebalo da privuče vaš spoljašnji ugao kapka koji ćete obeležiti tamnijom bojom. Da biste postigli dubinu, probajte da izblendujete srednje nijanse sa većim delom tamnije boje na kapku tako da najtamnija senka ostane u uglu vašeg oka.

Nanošenje


Sada kada znate koja boja gde ide, sigurno se pitate - kako naneti senke za oči? Najbolja četkica jeste zašiljena pufnasta četka. Što je veća i pufnastija, bolje će pomešati boje na vašim kapcima. Sledeće što treba da uradite jeste da izvučete konture drugačijom četkicom.

Ukoliko želite da dobijete intenzitet boje, koristite gustu i kratku četku, savetuju makeup stručnjaci.

Izbor pravog proizvoda


Kako biste započeli svoju avanturu sa različitim paletama, potrebno je da odaberete pravi proizvod i postojanu senku koja se neće razmazivati. Za početnike je uvek lakše odabrati paletu sa nekoliko nijansi dok će vam glumorazan i upečatljiv izgled pružiti Maybelline New York The 24karat Nudes paleta senki, koja će zbog izbora nijansi i bogatih pigmenata definitivno postati vaš omiljeni saveznik u šminkanju.

Pročitajte još: Greške sa senkama za oči koje najčešće pravite

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The 24karat Nudes

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krenimo u avanturu protiv neželjenih bora oko očiju!

Znaj da je s godinama proizvodnja kolagena sve manja, što dovodi do postepenog gubitka elastičnosti kože, sitne linije se polako pojavljuju oko očiju,...