Ovo je najbolji trik za maske za lice od gline!

Odabrale ste kvalitetan proizvod za negu kože, ali vam se nekako čini da u vašoj režiji ne daje rezultate koje su postigle sve vaše prijateljice. Naročito kada je reč o maskama za lice od gline, osećate da niste do kraja iskoristile njihov potencijal ili da možda nisu za vas. Pre nego što se potpuno razočarate, dozvolite da vam otkrijemo o čemu se radi: Nije do njih, već je problem u vama.

Upoznajte jedini pravi način za upotrebu maski za lice od gline!


Iako su ovakve maske pravi beauty čarobnjaci i njihovi sastojci mogu redovnom upotrebom 2-3 puta nedeljno da učine čuda za vašu kožu, ipak im je potrebna vaša asistencija u vidu pravilnog korišćenja.

Bilo da imate masnu ili suvu kožu, pronađite njihovu odgovarajuću varijantu i prionite na posao. Na prethodno umiveno lice nanesite omiljenu masku od gline (ili se odlučite za multimasking tehniku ukoliko vaša koža ima više različitih potreba) i pustite da neko vreme ona radi za vas.

Međutim, trik je u tome da se ne zanesete previše dok vam maska stoji na licu.


Znamo da je ovaj spa ritual kod kuće idealno vreme da uradite sve što inače ne stižete, ali zapamtite da ne bi trebalo da dozvolite da vam se maska previše zadržava na licu.

Naime, bitno je znati da postoje tri faze u korišćenju maske od gline: vlažna faza u kojoj vaša koža upija sve minerale i druge korisne sastojke; zatim nastupa umereno suva faza u kojoj se podstiče cirkulacija krvi dok se maska hladi i skuplja na koži; na kraju, tu je potpuno suva faza u kojoj može doći do dehidratacije kože. Jasno vam je da je potrebno da ispratite sam proces sušenja gline i ne dopustite da se ona potpuno sasuši.

Bonus trik: Dok vam maska od gline stoji na licu, proveravajte u ogledalu koliko se osušila, odnosno koliko joj je boja posvetlela. Takođe, možete je na svakih par minuta blago dodirnuti prstima i kada primetite da je glina delimično suva, a opet malo lepljiva, tada je pravi trenutak da je uklonite i otkrijete svoj ujednačen i blistav ten.

Pročitajte još: Probudite se sa savršenom kožom!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

    Poručite odmah

Povezane teme: maske za lice, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Podeli radost sa nekim! KIEHL’S X MADE BY RADIO praznična kolekcija je stigla!

Ove godine poseban poklon čeka te iza vrata u Kiehl's radnjama u ograničenom izdanju stiže nam praznična kolekcija, vreme je da počneš sa odbrojavanje...