Part 1: Sve što treba da znaš o tretmanima lash lift i brow lamination

Ako i ti često čuješ priče i iskustva devojaka koje su se podvrgle najnovijim neinvazivnim tretmanima obrva, usana, kose i trepavica, onda znaš koliko je teško odličiti se, da li su pomenuti tretmani za tebe, koliko rizika nose i saznati koliko njihovo dejstvo zaista traje. Upravo se o tretmanima lash lift i brow lamination uveliko šuška, a mi ti otkrivamo sve o ovim metodama!

 

Šta je lash lift?

Lash lift, poznat i kao minival trepavica predstavlja postupak hemijskog podizanja i uvijanja trepavica, koji je trenutno u trendu. Za ovaj tretman se uglavnom opredeljuju devojke koje imaju izrazito svetle i kratke prirodne trepavice, kako bi ih malo više istakle i naglasile, kao i one koje su rođene sa prirodno spuštenim trepavicama. Uz ovaj postupak se često radi i farbanje trepavica, za još veću naglašenost.

Sama procedura u beauty salonima obično traje oko sat i po vremena i potpuno je bezbolna. Ipak, nije baš najugodnija budući da oči moraju biti zatvorene tokom celog tretmana. Postupak se radi uz pomoć malog viklera oko koga se namotavaju trepavice, a koji se lepi na gornji kapak i bira se u zavisnosti od prirodne dužine trepavica i efekta koji želi da se postigne, odnosno od toga da li se žele manje (veći vikler) ili više uvijene trepavice (manji vikler). Zatim se trepavice premazuju više puta uz pomoć hemijskih preparata za podizanje trepavica. Nakon tretmana, u naredna 24 časa ne smeš kvasiti trepavice, ići u solarijum i u saunu.

 

Efekat podignutih i izvijenih trepavica uglavnom se nakon tretmana zadrži od šest do osam nedelja, u zavisnosti od brzine rasta tvojih trepavica. Dok je efekat vidljiv, preporučuje se  izbegavanje sredstava za skidanje šminke i da se lice umiva isključivo vodom.

“Mere opreza” pre tretmana

Kozmetičari tvrde da su preparati za lash lift, iako zasnovani na hemisjkim supstancama, ipak bezbedni. Međutim, naša preporuka je da prilikom korišćenja bilo kakvih hemijskih supstanci budeš spremna i na rizik koji one mogu doneti.

Ne koriste svi saloni iste hemikalije i istu supstancu u izradi ove metode, tako da su razne alergijske reakcije, poput crvenila, oticanja i plikova na koži, nažalost moguće. Ukoliko ipak želiš da rizikuješ sa hemijskim supstancama, svoje trepavice poveri nekome ko je specijalizovan upravo za tretmane u blizini osetljive kože očiju i ko ima pređašnje iskustvo u nadogradnji trepavica, mikroblade tehnici iscrtavanja obrva i oblikovanju obrva. Za potpunu bezbednost, ukoliko nisi sigurna da li si alergična na neke preparate nije na odmet zatražiti test hemikalija na koži ruke kako bi se predupredila potencijalna alergijska reakcija. 

 

Da rezimiramo: predstavljamo ti listu ZA i PROTIV tretmana lash lift.

Lash lift – ZA

- Kratka i uglavnom bezbolna procedura.

- Pogodan je za one koji imaju izrazito svetle ili prirodno spuštene trepavice.

- Efekat može da traje i od 6 do 8 nedelja.

 

Lash lift – PROTIV

-  Tretman je dosta neugodan, jer oči moraju biti zatvorene tokom celog tretmana, a može doći i do peckanja očiju, ukoliko imaš izrazito oseljivu kožu oko očiju.

- Za procedure se uglavnom koriste hemijske supstance, a svako korišćenje hemijskih supstanci nosi određen rizik (alergijska reakcija).

- Efekat tretmana je nije potpun bez farbanja trepavica.

- Dva dana nakon tretmana ne smeš da kvasiš trepavice i da ideš u solarijum.

- Ne koriste svi saloni iste supstance i nemaju isti nivo obučenosti za tretman, te je potpuni oprez i detaljno raspitivanje o stepenu stručnosti samog kozmetičara neophodan.

Lash lift kod kuće – lakši i sigurniji način

Uvek može i lakše i sigurnije, a i jeftinije. U ovom slučaju, prosto i jednostavno, sve što je potrebno jeste da se izveštiš da radiš minival trepavica kod kuće. Za ovaj postupak ti ne trebaju ni hemikalije, ni lepak na osetljivim kapcima očiju, ni veštačke trepavice koje deluju neprirodno. Možeš sama da ispratiš ovaj trend, samo uz pomoć uvijača trepavica, odgovarajuće maskare i malo vežbe.

 

Na kraju krajeva, nema tih trepavica koje dobar uvijač za trepavice, kvalitetna maskara i vešta ruka nisu izvile, produžile i podigle, dok nije zavladao ovaj trend, zar ne?

Pročitaj još: Kiehl's lansira revolucionarni i inovativni Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Lash Paradise

  Poručite odmah
 • YSL Volume Effect Faux Cils Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Air Volume Mega Mascara

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Mascara

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Worth The Hype Black Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, trend, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, trepavice, minival trepavica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

UNICEF u Srbiji i Maybelline New York udružili snage da mladi koji se suočavaju sa mentalnim problemima dobiju podršku

Adolescencija je period suočavanja sa raznim teškoćama koje mogu da se odraze na mentalno zdravlje. To je i period u kojem se može učiniti mnogo toga...