Pegice su IN! by Dunja Jovanić

Ridja kosa (to je sada prava retkost) i pegice. Ima li nešto unikatnije? 

Ja imam tu sreću da od malena imam pegice na nosu i na predelu ispod očiju. To su pegice koje se javljaju od sunca i moram vam reći, ranije sam ih mrzela.

Mislila sam da to uopšte nije kul i da izgleda bezveze. Što sam starija, shvatam da sam prihvatila sve te stvari koje su me dok sam bila mladja nervirale, i da recimo baš volim to što imam pegice.

Ukoliko imate prirodne pegice

Pegice su IN! by Dunja Jovanić


Ukoliko imate prirodne pegice, nemojte ih leti pokrivati puderom, već puder pomešajte sa hidrantnom kremom, kako bi pokrivnost bila manja.

Ako možete skroz bez pudera, utoliko bolje. Onda vam savetujem samo malo hajlajtera i maskare i to je sve što vam je potrebno. 

Ukoliko nemate prirodne pegice, ni to nije problem.

Pegice su IN! by Dunja Jovanić


Za sve postoji rešenje. Dakle, nakon što se završili sa šminkom, posle pudera, hajlajtera, rumenila i bronzera, prelazimo na pegice.

Pegice ćemo iscrtavati pomoću proizvoda za obrve, i to Maybelline Brow Precise Micro Pencil u boji Deep Brown. Onu olovku koju koristite inače za obrve, treba da koristite za lažne pegice jer se po boji uklapa u vaš ten.

Na predeo ispod očiju kao i na nos iscrtajte sitne tačkice različitih oblika i veličina. Ovo nikako ne treba da izgleda savršeno i precizno, tako da ne možete pogrešiti. Nemojte mnogo pritiskati olovku jer je bolje ukoliko su svetlije. 

Glavna caka kod crtanja pegica jeste da ih na kraju predjete sa puderom u prahu ili puderom u kamenu, kako se ne bi videlo da ste naneli proizvod, čija je tekstura masna i istovremeno da budete sigurni da se te pegice neće pomerati, odnosno razliti.

I naravno, na ovaj način će izgledati mnogo mnogo prirodnije. 

I poslednji savet koji se tiče pegica, ne priznajte nikome da nisu prave.

Pročitaj više: Imaš pegice? Ova 3 makeup trika su za tebe!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Deep Brown

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, tečni puder, puder, dunja jovanić, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sve što možda nisi znala o beauty brendu NYX Professional Makeup

Poreklom iz Amerike, tačnije Los Anđelesa, ovaj globalni brend posluje na više od 70 tržišta, poznat je po proizvodima koji zadovoljavaju visoke krite...