Pet načina za pravilno rukovanje maskarom

1.

Pre nego što počnete s nanošenjem maskare, provjerite da li je maskara nova, i je li istekao rok trajanja. Ukoliko vam stoji više od 6 meseci slobodno je bacite, jer je njen rok trajanja 6 meseci od otvaranja. Pokvarena maskara može da donese ozbiljne posledice, pa vodite računa o datumu kada ste je otvorili, kako bi ispratili da li je još uvek za upotrebu.

2.

Crna maskara dobro stoji svakom, bez obzira na boju tena, kose i očiju. Svrha maskare je da naglasi oblik oka i definiše trepavice, pa treba da bude vidljiva,jer inače nećete postići željeni efekt. Ipak, to ne znači da ne možeteda eksperimentišete sa drugim bojama. Ljubičasta maskara savršeno se uklapa sa zelenim, plavim i svetlo smeđim očima, dok će plava i zelena stvoriti kontrast s tamno smeđim očima.

3.

Koristite ispravan i kvalitetan uvijač za trepavice. Mnoge žene ne koriste ovo pomagalo, jer misle da će ostati bez trepavica. To se događa ako ih uvijate nakon nanošenja maskare, jer se uvijač isključivo koristi pre nego što istaknete vaše trepavice.

4.

Koristite četkicu bez maskare. One služe za nanošenje tankog sloja na trepavice i odvajanje pre nanošenja maskare. Make-up stručnjaci garantuju za ovaj trik, a pokušajte ga kada imate malo više vremena za šminkanje.

5.

Zdrava ishrana koristiće trepavicama više od bilo kog kozmetičkog tretmana. Vitamini B, C i E i minerali kao što su magnezijum i cink podstiču rast trepavica.  Preporučuje se i konzumiranje vode, kao i izbegavanje alkohola i kofeina koji usporavaju rast trepavica.

Pročitaj više: Tri efekta maskare: Pogled ispod najizazovnijih trepavica u SAMO 3 koraka

Povezane teme: šminka, maskara

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Praznični makeup look-ovi koji inspirišu ove sezone

Ako inače ne dozvoljavaš sebi da se opustiš kada je tvoj izgled u pitanju, praznici su pravo vreme da pustiš mašti na volju i kreiraš pravi praznični ...