Pet najčešćih grešaka pri nanošenju rumenila

Bilo da govorimo o laganom dnevnom ili težem večernjem make-up looku, rumenilo je onaj važan dodir magije koji daje živost važem licu i zbog koga izgledate kao da pucate od zdravlja. Ipak, treba imati u vidu da je samo mali znak nepažnje dovoljan da se načine nepotrebne greške pri što prirodnijem isticanju vaših obraza i jagodica.

1. Pogrešna nijansa


Znate one trenutke kada se postidite i obrazi vam se iznenada zacrvene? Upravo boja vašeg lica u tim momentima treba da vam služi kao putokaz za kupovinu idealne nijanse rumenila. Svaki drugi ton ne bi se pravilno uklopio sa vašim prirodnim tenom ili puderom koji koristite.

2. Neodgovarajuća četka


Izabrale ste nijansu koja vam najviše odgovara i sledeći korak je da je uz pomoć četke nanesete. Međutim, važno je da prethodno proverite da li posedujete odgovarajuću četku koja je isključivo namenjena za ovaj proizvod za šminkanje i njegove različite vrste. Na primer, pravite grešku ako za rumenilo u prahu ne koristite četku od prirodne dlake, a za kremaste i tečne formule rumenila četku od sintetičke dlake.

3. Blendirati, blendirati, blendirati


Pošto imate odgovarajuću nijansu i četku, sada ste spremne da analizirate način na koji se rumenilo pravilo nanosi. Najčešća greška je nedovoljno izblendirano rumenilo koje se ne uklapa sa ostatkom šminke i izgleda kao je naknadno „nalepljeno“. U ovom koraku, rešenje je strpljenje i vežba.

4. Preterana količina


Jedno od klasika u skoro svim savetima za savršen make-up look jeste moto „manje je više“. Koliko god rumenilo bilo kvalitetno i boja vam savršeno pristajala, držite se minimalističkog pristupa i sledeći put bez sumnje nećete pogrešiti.

5. Previsoko ili prenisko


Izbegavajte da stavljate rumenilo prenisko ili previsoko u odnosu na jagodice. Trudite se da ga ne nanosite niže od linije nozdrva, jer će vam na taj način boja na obrazima vući lice nadole i izgledaćete mnogo starije nego što zaista jeste. Takođe, ako vam rumenilo stoji suviše iznad jagodica, izgledaćete neprirodno i kao da nosite masku.

Pročitaj više: Kako popraviti polomljeno rumenilo by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Infallible Sculpt Blush 201 Soft Rosy

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Infallible Sculpt Blush 102 Nude Beige

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Infallible Sculpt Contour Palette 300 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje, rumenilo

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Šminkanje bez ogledala

Draga Paula iz Make Up In The City ekipe je ovoga puta morala da odgovori na ovaj - no mirror makeup izazov, koji joj je Điki postavio i da nam pokaže...