Pet nijansi za šminkanje zelenih očiju

Ukoliko želite da istaknete zelene oči senkama, treba da birate nijanse koje su u kontrastu sa vašom bojom očiju.​

1.Crvene nijanse

Crvene senke za oči su ekstremne, pa se savetuje da umesto isticanja očiju, usne namažete crvenim karminom. Ovo će doprineti kontrastu, pa time ne morate da ističete oči senkama, već samo nanesite dva sloja maskare za oči.

2. Ljubičaste nijanse

Sve nijanse ljubičaste i purpurne mogu da istaknu zelene oči na pravi način. Igrajte se bojama i isprobajte smokey tehinku sa ovim nijansama.

3. Indigo plava boja

Indigo plave nijanse ističu zelene oči, tako što pružaju odličan kontrast. Izaberite sedefaste indigo plave nijanse za najbolji efekat. U slučaju da imate izražene bore oko očiju, izbegavajte sedefaste i sjajne senke, a koristite one sa mat finišom.

4. Zlataste i bakarne nijanse

Zelenooke lepotice mogu da zablistaju uz zlatne i bakarne nijanse. Pokušajte da nanesete malo bakarnih nijansi na unutrašnje uglove oka za magičan efekat, a oči dodatno istaknite crnim ajlajnerom.

5. Smokey eyes u braon boji

Devojkama sa zelenim očima mnogo bolje pristaje smokey eyes tehnika u tamno braon i bež varijanti, jer su ove toplije nijanse u boljem kontrastu sa zelenom bojom, nego sa crne.

Pročitaj više o: 6 make-up saveta za savršeno našminkane smeđe oči

Povezane teme: šminka, senke za oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Ako imaš asimetrične prirodne obrve, na pravom si mestu! Otkrivamo ti trikove pomoću kojih će tvoje prirodne obrve konačno postati simetrične...