Piling kože: koliko često treba da ga radite

Kako starimo, tako našoj koži treba sve više vremena da se obnovi. Mrtve ćelije koje ostaju na koži mogu da začepe pore i uzrokovuju pojavu akni, urasle dlačice, sivilo kože pa čak i bore. Kako bi ubrzali obnovu kože, trebalo bi da  radite piling lica kojim se ukljanjaju mrtve ćelije.

 

Koliko ga često raditi?

Pravi odgovor je jednom ili dvaput nedeljno, uz pažljivo praćenje reakcije kože vašega lica. Možda će vam biti dovoljno i jednom nedeljno, no ukoliko to radite češće, onda proverite reakciju vaše kože: da li je iritirana, da li se pojavljuje crvenilo ili druge neuobičajene pojave. Takođe, ovo pravilo se menja zavisno o godišnjem dobu. Za vrijeme toplijih meseci dobro je češće raditi piling, a zimi ređe jer je naša koža tada dosta suva i lako dolazi do iritacije. Ukoliko uočite da ste preterali, nekoliko dana odmarajte kožu i koristite samo kozmetiku za osetljivu kožu. Savetuje se zaštita od sunca jer je zaštitna barijera kože oštećena.

 

Tokom pilinga pazite da ne oštetite kožu. Nemojte je prejako masirati jer tako možete pogoršati crvenilo i isušenost. Posle pilinga, kožu zaštitite hidratantnom kremom koja će joj dati posebnu svežinu.

Pročitaj više o: Podmladite se bez plastičnih operacija: 5 jednostavnih načina da izgledate mlađe ODMAH!

Registrujte se / Prijavite se