Po čemu se micelarna voda razlikuje od drugih sredstava za skidanje šminke?

Loše uklonjen puder koji ostaje u porama i stvara nesavršenosti na koži. Jutarnji ostaci maskare i ajlajnera od prošle noći. Tupferi koji se gomilaju jer sredstvo za skidanje šminke mora da se nanese bezbroj puta.

Ako u nekoj od ovih situacija prepoznajete i neko svoje iskustvo, onda vam je micelarna voda preko potrebna.


Ukoliko se još uvek niste upoznale, dozvolite da vam predstavimo proizvod koji će potpuno promeniti vašu rutinu čišćenja lica i skidanja šminke. Naime, micelarna voda je unikatan beauty pomoćnik koji se sastoji od prečišćene vode, micela koje uklanjaju nečistoće i glicerina koji hidrira kožu i daje joj mekoću.

A po čemu se tačno micelarna voda razlikuje od drugih proizvoda za skidanje šminke?


Pre svega, razlika je u njenom samom, već pomenutom, sastavu koji je veoma minimalistički: voda, micele i glicerin. Dok razna ulja i losioni za čišćenje lica imaju mnogo duže liste sastojaka i samim tim mogu biti neodgovarajući za osetljivo lice, ova tri elementa micelarne vode su istovremeno efikasni i nežni prema svakom tipu kože.

Sitne čestice micele u jednom potezu, bez trljanja poput magneta privlače sve nečistoće na koži i pritom neagresivno uklanjajuju šminku i višak sebuma. Dodatno, glicerin hidrira kožu lica i čini je mekom i nežnom.

Pored toga što će vam za skidanje šminke biti potreban neuporedivo manji broj tupfera, jedna od najznačajnijih prednosti micelarne vode je ta što ne mora da se ispira nakon nanošenja.

Na kraju, kako da izaberete pravu micelarnu vodu za svoj tip kože?


Kako se rutina nege razlikuje u zavisnosti od tipa kože, onda bi trebalo da se odlučite za odgovarajući proizvod kako biste iskoristile sve njegove benefite. L'Oréal Paris micelarna voda za osetljivu i suvu kožu će je umiriti i pažljivo ukloniti šminku sa lica, očiju i usana, dok će njena varijanta za normalnu i mešovitu kožu savršeno pročistiti masnije tipove.

Stručnjaci iz L'Oréal Paris laboratorije kreirali su ovu micelarnu vodu za negu kože svake žene, bez obzira na starost, tip kože ili stil života. Ovakva moderna inovacija pruža nesvakidašnji užitak u čišćenju i nezi kože koji traje kraće i ostavlja vaše lice blistavim i zadovoljnim.

Pročitajte više: Dva koraka do pravilnog skidanja šminke sa očiju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

    Poručite odmah

Povezane teme: skidanje šminke, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Četiri saveta za duže i gušće trepavice

Donosimo vam nekoliko načina kako da svoje trepavice učinite privlačnijim...