Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Koliko puta si poželela da imaš isti onaj zavodljivi pogled poput dobro poznatih faca koje se šepure sa naslovnih strana modnih časopisa? Probala si sve, ali si i dalje kilometrima daleko od njihovog samouverenog look-a? Zavidiš im na volumenu i dužini trepavica, i misliš da je magija takvog pogleda nedostupna za većinu običnih smrtnika? E, tu se varaš! Prvo da razjasnimo najvažnije: njihova maskara verovatno nije ništa bolja od tvoje, samo što one iza sebe imaju armiju šminkera koji savršeno vladaju tehnikom i znaju razne cake. Uz par saveta i ti ćeš brzo i lako doći do očaravajućih i potpuno neodoljivih trepavica.

Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Maskara po tvojoj meri

Za početak, da bi oči izgledale krupnije i izazovnije, najvažnije je da pre kupovine odrediš šta je ono što ti zapravo nedostaje - gustina ili dužina. Najbolja maskara je ona koja garantuje intenzivnu definiciju, zato izaberi pravi proizvod za sebe i primeni trikove koje ti otkrivamo!

1. Cik-cak

Postavi četkicu tik uz koren trepavica i pomeraj levo-desno kako bi dlačice na četkici zahvatile svaki delić trepavica i ostavile jednaku količinu boje. Zaboravi onaj “šizofreni” pokret rukom gore-dole, jer ukoliko želiš više proizvoda na četkici, dovoljno je samo da je okrećeš unutar bočice i lagano izvlačiš.

2. Donje trepavice i uglovi

Trudi se da zahvatiš dlačice koje se nalaze u samim uglovima, jer ćeš tako vizuelno povećati oči. Da bi im lakše pristupila, savij četkicu pod uglom koji ti najviše odgovara. Ne zaboravi donje trepavice, jer će upravo one dodatno pojačati efekat krupnih očiju. Vodi računa da ne preteraš sa količinom, jer ćeš u protivnom izgledati kao da imaš koju godinu više.

3. Raščešljaj trepavice

Ko još želi slepljene trepavice a la “spider”? Isprati trendove i potrudi se da razdvojiš dlačice tako što ćeš ih posle svakog sloja raščešljati specijalnim češljićem. To neće umanjiti njihovu gustinu, samo će celokupna slika biti mnogo urednija i lepša, a pogled otvoren i blistav.

4. Minimum 2 sloja

Da bi postigla željeni efekat, nemoj štedeti - nanesi bar dva sloja. Prvi bi trebalo da bude tanji, jer ima za cilj oblikovanje trepavica. Kada se prosuši, nanesi drugi, značajniji sloj, koji ima zadatak da trepavice učini gušćim. Ako su tvoje prirodne trepavice izuzetno tanke i retke, možeš se odlučiti i za treći sloj.

5. Uvijač za trepavice

Koristi ga isključivo na suvim, nenamazanim trepavicama. Da bi postigla što bolji efekat, uvijač zagrej fenom, ali vodi računa da se metal ne zagreje previše, jer se možeš opeći. Prisloni ga uz sam koren trepavica, pa lagano pritisni i drži 30-ak sekundi. Isti postupak ponovi i na sredini trepavica, a ceo proces završi uvijanjem samog vrha.

Bonus saveti

- Dok mažeš trepavice, četkicom ih blago guraj ka kapku kako bi ih dodatno uvila. 

- Ako voliš  izuzetno guste trepavice, posle prvog sloja, mekom četkom nanesi manju količinu bebi pudera. Prah će ostati zalepljen za trepavice što će ih učiniti mnogo debljim nakon što na njih namažeš i drugi sloj. Vodootporna maskara bi mogla biti najbolje rešenje prilikom isprobavanja ovog trika.

- Ne zaboravi da je braon maskara definitivno najbolje rešenje za plavuše, jer se savršeno uklapa uz svetlu kosu i svetao ten, a naročito uz svetle obrve. Sa njom ćeš izgledati manje napadno i prirodnije, a oči će delovati budno i bistro.

Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Šta garantuje uspeh?

Kao što smo rekli na početku, najbolja maskara za oči je ona koja će trepavice učiniti gušćim ili dužim, u zavisnosti od toga šta ti je potrebno. Svakako najpoželjnije rešenje je maskara koja u sebi sadrži obe formule - i za volumen i za dužinu. Dobra četkica je ključ uspeha, jer ukoliko na sebi ima mnoštvo dlačica, vrlo lako ćeš povećati volumen i to za nekoliko puta! A još ako ambalaža poseduje odstranjivač viška proizvoda sa četkice, najlepši mogući izgled je apsolutno zagarantovan. U svakom trenutku ćeš imati optimalnu količinu proizvoda na trepavicama, savršenu definiciju i razdvojene trepavice bez grudvica.

Pročitaj još i o tome kako da osvežiš pogled šminkom uz pomoć tajni koje koriste makeup profesionalci: 4 Makeup tajne: Osveži pogled šminkom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Unlimited Mascara

    Poručite odmah
  • L’Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, tutorial

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saznaj sve o Marvel x Maybelline kolekciji i gde je možeš naći

Kako bi neki makeup proizvod dobio status superheroja transformišućih moći, on mora biti izuzetan, nepobediv i neustrašiv saveznik onih koji iskazuju ...