Postani makeup master: Top 5 maskara trikova

Koliko puta si poželela da imaš isti onaj zavodljivi pogled poput dobro poznatih lica koja se šepure sa naslovnih strana modnih časopisa? Zavidiš im na volumenu i dužini trepavica, i misliš da je magija takvog pogleda nedostupna za većinu običnih smrtnika? E, tu se varaš. Uz naših top 5 maskara trikova i ti ćeš brzo i lako doći do očaravajućih i potpuno neodoljivih trepavica.

Maskara po tvojoj meri

Za početak, da bi oči izgledale krupnije i izazovnije, najvažnije je da pre kupovine odrediš šta je ono što ti zapravo nedostaje - gustina ili dužina. Najbolja maskara je ona koja ti pruža intenzivnu definiciju trepavica, zato izaberi pravi proizvod za sebe.

Maskara koja je od nedavno dostupna u drogerijama, a za koju se predviđa da će biti pravi hit u 2021. godini je L'Oréal Paris Air Volume maskara. Devojke je već isprobavaju, a mega volumen, bez otežavanja propraćen laganim osećajem je i više nego zapažen na njihovim profilima. Tome svedoči i ova fotografija:

Kada se budeš izveštila u sledećih top 5 maskara trikova i ti ćeš postati makeup master:

1. Cik-cak nanošenje maskare

Postavi četkicu tik uz koren trepavica i pomeraj levo-desno kako bi dlačice na četkici zahvatile svaki delić trepavica i ostavile jednaku količinu boje. Zaboravi onaj mahinalni pokret rukom gore-dole, kada više puta uzastopno gurneš i izvadiš četkicu iz bočice maskare, misleći da time činiš uslugu maskari i svojim trepavicama! Tako samo uvlačiš vazduh u bočicu, čime smanjuješ rok upotrebe maskare. Ukoliko želiš više proizvoda na četkici, dovoljno je samo da je okrećeš unutar bočice i lagano izvlačiš.

2. Maskara se prvo nanosi na donje trepavice

Ovo je jedan od omiljenih maskara trikova profesionalaca – maskara se uvek prvo nanosi na donje trepavice. Upravo one će dodatno pojačati efekat krupnih očiju. Vodi računa da ne preteraš sa količinom, jer ćeš u protivnom izgledati kao da imaš koju godinu više. Trudi se da zahvatiš dlačice koje se nalaze u samim uglovima, jer ćeš tako vizuelno povećati oči. Da bi im lakše pristupila, savij četkicu pod uglom koji ti najviše odgovara.

3. Raščešljaj trepavice posle svakog sloja maskare

Ko još želi slepljene trepavice? Isprati trendove i potrudi se da razdvojiš dlačice tako što ćeš ih posle svakog sloja raščešljati specijalnim češljićem. To neće umanjiti njihovu gustinu, samo će celokupna slika biti mnogo urednija i lepša, a pogled otvoren i blistav.

4. Nanesi minimum 2 sloja maskare

Da bi postigla željeni efekat, nemoj štedeti - nanesi bar dva sloja maskare. Prvi bi trebalo da bude tanji, jer ima za cilj oblikovanje trepavica. Kada se prosuši, nanesi drugi, značajniji sloj, koji ima zadatak da trepavice učini gušćim. Ako su tvoje prirodne trepavice izuzetno tanke i retke, možeš se odlučiti i za treći sloj.

5. Pravilna upotreba uvijača za trepavice

Koristi ga isključivo na suvim, nenamazanim trepavicama. Da bi postigla što bolji efekat, uvijač zagrej fenom, ali vodi računa da se metal ne zagreje previše, jer se možeš opeći. Prisloni ga uz sam koren trepavica, pa lagano pritisni i drži 30-ak sekundi. Isti postupak ponovi i na sredini trepavica, a ceo proces završi uvijanjem samog vrha.

Šta garantuje uspeh?

Kao što smo rekli na početku, najbolja maskara za oči je ona koja će trepavice učiniti gušćim ili dužim, u zavisnosti od toga šta ti je potrebno. Svakako najpoželjnije rešenje je maskara koja u sebi sadrži obe formule - i za volumen i za dužinu. Dobra četkica je ključ uspeha, jer ukoliko na sebi ima mnoštvo dlačica, vrlo lako ćeš povećati volumen i to za nekoliko puta!

Dok mažeš trepavice, četkicom ih blago guraj ka kapku kako bi ih dodatno uvila, a ukoliko voliš izuzetno guste trepavice, posle prvog sloja, mekom četkom nanesi manju količinu bebi pudera. Prah će ostati zalepljen za trepavice što će ih učiniti mnogo debljim nakon što na njih namažeš i drugi sloj.

Ne zaboravi da je braon maskara definitivno najbolje rešenje za plavuše, jer se savršeno uklapa uz svetlu kosu i svetao ten, a naročito uz svetle obrve. Sa njom ćeš izgledati manje napadno i prirodnije, a oči će delovati budno i bistro.

Pročitaj još: Kako odabrati najbolji puder za masnu kožu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Air Volume Mega Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, tutorial, zimski make-up, zimski trendovi, Loreal Paris, zima, trepavice, Air Volume

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje od TikTok-a: 9 beauty proizvoda koji su postali viralni – sa razlogom!

Ako si aktivni korisnik TikToka, onda ćes sigurno voleti ove beauty proizvode...