Povratak sjajnih usana

Do pre nekoliko meseci, makeup stručnjaci su nas uveravali da svaki detalj šminke mora imati mat završni efekat. Tako su mat ruževi, senke i puderi bili obavezni sastojci nesesera svake devojke koja prati trendove. Međutim, pošto se beauty trendovi često smenjuju, sjajni tečni karmini su ponovo postali sastavni deo mnogih jesenjih makeup lookova.

Prema tome, kako bi tvoje usne prikupile komplimente okoline, treba da znaš nekoliko osnovnih pravila za korišćenje sjajnih tečnih karmina:

Nega usana je nabitnija


Savetujemo ti da uvek pri ruci imaš balzam, koji ćeš nanositi nekoliko puta na dan kako bi tvoje usne bile uvek dovoljno hidrirane. S dolaskom zime i hladnih dana, usne se lakše suše i sklonije su pucanju. Skoro svi makeup stručnjaci se slažu da je lakše održavati usne negovanim kada se koristi sjajni tečni karmin umesto ruževa sa mat formulom.

Pažljivo biraj boje

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ovakvi karmini mogu biti „mač sa dve oštrice“. Ako si već čvrsto odlučila da eksperimentišeš tamnijim bojama za dnevnu šminku, predlažemo ti da za početak tvoj izbor budu mat ruževi. Tako ćeš uvežbati tehniku nanošenja tamnih nijasni i polako se navići na činjenicu da najmanja greška odmah postaje vidljiva i vrlo lako pokvari celokupan look. Malo kasnije, kada već budeš dovoljno sigurna u sebe, i skoro „na ti“ sa sjajnim karminima, slobodno se prepusti njihovim čarima.

Ništa bez olovke

Ako nisi dovoljno vešta kada je u pitanju nanošenje karmina s lacquer finišom, verovatnoća da pogrešiš je ogromna. Zato se posluži olovkom, uz čiju pomoć ćeš definisati usne i iscrtati precizne okvire za dalje nanošenje ruža. Preporučujemo ti da olovku, kao i lacquer sjaj, uvek nosiš sa sobom kako bi brzo i lako mogla da popraviš svoju šminku u toku dana.

Čine usne punijim

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Osim što ovakvi karmini neguju usne, oni im daju i puniji izgled. Postoje proizvodi čije formule svojim prirodnim sastojcima čine usne vizuelno punijim i sočnijim, pa su zato verni beauty pratioci devojaka koje žele da im usne budu zavodljive i neodoljivo sočne.

Pročitajte još o: Kako izabrati šminku za svetao ten

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 60 Tease

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 62 Charmer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 70 So Hot

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 78 Royal

  Poručite odmah

Povezane teme: sjaj za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Probali smo sjaj za usne obogaćen hijaluronskom kiselinom koji će ti biti omiljeni ovog leta!

Jesi li čula za trend glaziranih usana? Ovaj trend će biti posebno popularan tokom leta, a uključuje samo jedan proizvod – sjaj za usne...