Prajmeri - i zašto da?

Prozivod koji u šminkanju nekako uvek zapostavljamo je – prajmer. Pitali smo make-up eksperte čemu zapravo oni služe i da li ih treba korisiti. Evo šta smo saznali:

Prajmer – zaštita
Nevidljivi sloj koji ćeš naneti pre šminke, lagane teksture i sa UV zaštitnim faktorom, u sunčanim danima zaštitiće tvoju kožu lica od štetnih UV zraka i biti odlična podloga za šminku koja sledi.

Prajmer – hidratacija i postojanost
Mnogi prajmeri za lice u sebi imaju hidrantne i hranljive sastojke koji će se pozabaviti negom tvog lica, a pritom će obezbediti i odličnu bazu za tečni puder, koja će ga učiniti otpornijim i postojanijim. Pore će biti manje vidljive, a koža lica glatka i ujednačena.

Prajmer – senka za oči
Upravo je ovo proizvod kojim ćeš izbeći nakupljanje boje u prevojima kapaka, njeno rasipanje, upijanje i neravnomerno rasporedjivnaje. Prajmer senka za oči učiniće i da boja koju si odabrala bude jasna i to baš na mestima na kojima je želiš.

Prajmer za usne
Ne želiš razliveni karmin? Hoćeš postojaniji efekat i boju baš onakvu kakva je na karminu? Prajmer za usne je ono što ti treba. Nanosi se pre ruža ili sjaja, aplikatorom ili vrhovima prstiju i ravomerno raspoređuje u tankom sloju preko čitave površine usana.


Photo: IStock

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maestro UV Skin Defense Primer Giorgio Armani Beauty

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

  • Baby Skin Pore Eraser Maybelline New York

  • Lip Primer Nude NYX

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volume Million Lashes: Legendarna maskara sa poboljšanom formulom

Pogled je ono što nas oda, koliko god se trudili da sakrijemo prava osećanja i zaista vredi milion reči...