Pravilna nega kože lica posle sunčanja

Letnji dani su savršeni za provođenje vremena na plaži, gde smo uglavnom izloženi suncu. Bez obzira na umirujući učinak morske vode i solarne energije u letnjim mesecima, zbog česte izloženosti spoljnim faktorima, na udaru su tako naša kosa kao i koža.

Upravo koža zbog visokih temperatura često gubi puno vode, zato je i potrebno da je posebno negujemo i hranimo.  

Hidratacija


Gubitak vode jedan je od najčešćih problema koji mogu da nas snađu leti zbog visokih temperatura. Upravo zbog toga jako je bitno da svoje telo osvežimo vodom, kako spolja tako i iznutra.

Za svojo telo pobrini se tako što češ piti dosta vode, a svoju kožu hrani adekvatnim proizvodima, jer će se, ukoliko preskočiš taj deo nege, pojaviti bore i linije na koži.

Zato na negu nemoj zaboraviti ni dok provodiš vreme na plaži, pa svoju kožu adekvatno zaštiti kremom sa zaštitnim faktorom. Morska voda isušuje našu kožu, zato lice odmah posle izlaska iz mora umij čistom vodom, takođe ne zaboravi i na negu pre i posle izlaganja suncu koja je jako bitna.  

Očistite kožu 


Posle odlaska sa plaže svoju kožu temeljito očisti, jer se tokom dana na njoj skupljaju nečistoće i masnoće, čije lučenje u većoj meri podstiču i visoke temperature. Za čišćenje lica upotrebi L’Oreal Paris Pure Clay gelove za čišćenje koji su namenjeni za svaki tip kože i temeljito čiste naše lice.

Na očišćenu kožu zatim nanesi dobru hidratantnu kremu koja će tvoje lice posle opuštajućeg dana provedenog na plaži ponovo naharniti/navlažiti. 

Pročitaj više: Zaštita od sunca za početnike​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Red

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Green

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, leto, osetljiva koža, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...