Preporodite svoju kožu nakon praznika: Ove trikove ćete potpuno obožavati

Često čujemo da je našoj koži potrebna posebna zimska nega. Međutim, hidratacija kože zimi mora biti postupna i sveobuhvatna. Još jedan poseban faktor predstavlja i period praznika, proslava i teške šminke, koja iako može biti dobar zaštitni sloj, ipak može osušiti kožu i produbiti bore.

Zbog toga bi trebalo ispratiti sledeće korake:

Hidratacija

Bez obzira na to koji tip kože imate, važno je da je dodatno zaštitite nakon praznika i u zimskom periodu. Zbog toga je hidratantna krema must have u ovom periodu. Ovde morate voditi računa da i normalna i suva koža zahtevaju malo jaču hidrataciju nego obično, dok masnoj koži možete priuštiti kremu strukture gela koja će dovoljno osvežiti i zaštititi kožu. Ipak, ukoliko i nakon praznika nastavite sa svakodnevnim šminkanjem, imajte na umu da je ovo onaj period kada je krema obavezna ispod pudera, no budite obrazive, jer pojedine kreme mogu drastično da promene boju i teksturu pudera.

 

Фотографија корисника @_mymakeup__ дана

Čišćenje kože

Nakon mnogobrojnih proslava, vaše lice može delovati čisto, ukoliko ste svakodnevno skidali šminku. Ipak, vaše pore su i dalje ispunjene mnogobrojnim preparatima. Kako biste izbegli mitisere i bubuljice, odvojte jedan dan za dubinsko čišćenje kože. Naparite svoju kožu, a potom skinite prljavštinu pažljivo i postupno. U ovom slučaju vam može koristiti kombinacija micelarne vode, pilinga i gelova za čišćenje kože. Ne zaboravite da je vaša koža dodatno osetljiva nakon čišćenja, te je zaštitite kvalitetnom kremom ili uljem.

Rituali koji treba da postanu deo vaše rutine

Iako je odmaranje kože nakon praznika ne samo poželjno, već i preko potrebno, ne zaboravite da ove rituale uvrstite u svoju svakodnevicu kako biste očuvali svežinu i tonus. Tako, na primer, možete svojoj koži jednom nedeljno da priuštite piling ili tretman maskom, koju možete i sami pripremiti. Redovna detoksikacija vaše kože dovešće do toga da vaša koža uvek bude negovana, a vaš ten blistav i veličanstven.


Pročitaj više: Kako zaštititi kožu od niskih temperatura?

Povezane teme: nega, anti-age, zaštita kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi za čišćenje lica koje moraš isprobati

Ovo je tajna čistog i blistavog lica koju ćeš obožavati, zaboravi na jutarnja umivanja toplom vodom tajna je u ovim proizvodima...