Priprema kože za novogodišnju šminku

Verujemo da ste eksperti za odabir pravog tečnog pudera i da su vaše tehnike konturisanja definitivno na naprednom nivou, ali smo isto tako sigurni da znate da nijedan kvalitetan makeup proizvod ne može da ispravi slučajne greške u vašoj rutini nege lica.

Naročito kada je reč o važnim događajima poput proslave Nove godine, želite da vaše ulepšavanje podignete na viši nivo. Zbog toga biste uradile sve kako bi upravo taj savršeni tečni puder (kao i svi drugi makeup ”pomoćnici” koje nanosite posle njega) izgledao kao vaša ”druga koža”.

Stoga, bez odlaganja, otkrivamo vam da je to moguće ako obratite pažnju na sledeći specijalni korak vašeg beauty rituala, koji, priznajte, nekad preskačete.

Sastojci koji vam brzo daju rezultate


Svakodnevna nega kože lica svakako počinje izborom odgovarajućeg gela za umivanje i nadamo se da su vam naši saveti pomogli da izaberete onaj pravi. Međutim, kada pripremate lice za nanošenje nešto ”teže” šminke, potrebno vam je dubinsko čišćenje iste i u toj beauty misiji će vam podršku pružiti maske za lice od gline.

U zavisnosti od tipa vaše kože, izaberite varijantu čiji sastojci su pažljivo birani u skladu sa njenim potrebama. Tako, na primer, ukoliko imate masnu kožu i želite da sprečite njeno ”isijavanje”, na listi sastojaka maske od gline je poželjno da se nađe ili ekstrakt eukaliptusa ili biljni ugalj. Oni će pročistiti vaše pore i matirati površinski sloj kože, te stvoriti savršenu podlogu za mat šminku za ovu posebnu noć.

S druge strane, ako je vaša koža lica suvlja i njene karakteristike vam ne odgovaraju za sjajni makeup look koji ste isplanirale, morate da izaberete masku koja će kreirati učinak pilinga. U tom slučaju, za vas je kao stvorena opcija koja sadrži ekstrakt crvenih algi, jer ćete tako najbolje ukloniti izumrle ćelije kože, izravnati sve nesavršenosti i dobiti svež, ujednačen ten.

Greška koja mora biti sprečena


Nakon što ste svoj dom pretvorile u spa salon, a pre nego što počnete da se šminkate, potrudite se da izbegnete jednu od najvećih beauty grešaka, koju svakodnevno prave mnoge žene.

Naime, da bi vaš tečni i kompaktni puder ”legao” na vaše lice što je najbolje moguće, dozvolite da koža upije prethodno nanetu hidratantnu kremu. Tako ćete izbeći stvaranje nepravilnosti poput viška pudera na nekim delovima lica koje je teško izblendirati i zbog kojih se stvaraju neželjene linije od četke.

Zato, pored kvalitetne šminke, naoružajte se kako našim savetima, tako i strpljenjem, i obećavamo vam da ćete imati besprekoran izgled tokom cele novogodišnje noći.

Pročitajte još: Šminka za novogodišnju noć by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zašto izabrati tečni puder obogaćen hijaluronskom kiselinom?

Hijaluronska kiselina se poslednjih godina stalno spominje u bjuti industriji i ona je čest sastojak krema i seruma za lice...