Pripreme za hladno vreme by Dunja Jovanić

Ceo život sam obožavala zimu i sneg, dok jednog trenutka nisam ukapirala da ja ne volim ni zimu, ni sneg, već poklone, jer mi je u decembru rođendan. Hahaha, slatke male laži. 

Elem, vreme je da prihvatimo činjenicu da je leto završeno (iako ja i dalje furam šuplje čizme). Što znači da je ovo svima nama poslednji voz za ozbiljne pripeme za zimu. 

Koliko leti treba da se čuvamo od sunca, toliko u jesen i zimi treba da se čuvamo od vetra, hladnoće, ali ne zaboravimo, i od sunca. 

Pripreme za hladno vreme by Dunja Jovanić

Lice

Naše lice je jedno od najosetljivijih delova tela jer, ako razmislite, uvek je otkriveno. I leti i zimi je najviše izloženo spoljašnjim uticajima. Stoga, posebno moramo voditi računa o negovanju kože lica. Hidrirajte kožu ujutro i uveče pod obavezno. Maske za hidrataciju su takođe poželjne.

Kreme za hidrataciju sa SPF faktorom vrlo su važne tokom zime, jer je zimi sunce jako, samo ga ne osećamo zbog niske temperature. Druga stvar, zaštitite vaše lice dodatnim slojem - tečnim puderom. Dodatni sloj na vašem licu obezbediće vam i veću zaštitu. Trudite se da tokom hladnijih dana birate tečni puder koji ima prirodan finiš, kao što je Maybelline New York Super Stay 24h

Kosa

Vrlo često ne razmišljate o kosi i tome da i njoj treba zaštita, a kada razmislite, i kosa je non-stop izložena spoljnim faktorima - kako suncu, tako i hladnoći. Kosa ima tendenciju da puca kada je hladno vreme, zato je hranite iznutra - ishranom, suplementima - i spolja - maskama, pakovanjima, ali i toplim kapama, šalovima i slično.

Savet broj 1 za kosu u zimskim uslovima jeste da je upakujete u kapu ili zaštitite šalom, a što manje da je nosite puštenu bez ikakve zaštite, jer tada najviše puca. 

Telo

Ne treba zaboraviti na to da nam je koža tela zimi dosta suvlja nego u toku godine i samim tim više sklona pucanju, tako da i nju treba hraniti i štititi. Posebno treba voditi računa o koži ruku koja nam je najizloženija spoljnim faktorima.

S vremena na vreme, možete da uradite parafinsko pakovanje ruku, a svakodnevno ih treba hraniti kremama za ruke. Ono što se meni dešavalo zimi jeste da zbog preteranog pranja ruku koža na rukama krene da mi puca, tako da je to još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju. 

Pročitajte još: Čime nanosite puder? By Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Super Stay 24H Full Coverage Foundation

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zimske manikir ideje koje inspirišu na Instagramu

Dobre hidratantne kreme mogu da pomognu, ali neće biti dovoljne… Srećom, dobre zimske manikir ideje hoće...