Proizvodi koji naglašavaju preplanulost by Dunja Jovanić

Okej, vreme je da se pomirimo sa tim da je letu došao kraj. Ooooo ne! Znači ode naš preplanuli ten?! Sav trud koji smo uložili u bronzani ten će nestati za dve do tri nedelje. 

Međutim, hajde da iskoristimo tu preplanulost koliko god smo u mogućnosti!

Proizvodi-koji-naglasavaju-preplanulost-by-Dunja-Jovanic

Hajlajter je vaš najbolji prijatelj

Sad je vreme da se sprijateljite sa hajlajterom (ako do sada već niste, u šta čisto sumnjam). 

Nemojte ga štedeti (ali nemojte se truditi ni da se baš sijate kao masna tepsija :D). Hajlajter će dati vašoj koži bronzani efekat. Stavljajte ga na sve najviše tačke vašeg lica. A to su jagodice, vrh nosa, deo iznad obrva, vrh usana i tako u nedogled.

Da li će to biti stik ili puderasti hajlajteri, to je na vama. Ukoliko ste dobro pocrneli, obavezno stavite hajlajter koji vuče na zlatno, jer će on dodatno izraziti vašu preplanulost. Moj predlog je Maybelline New York Master Strobing Stick u nijansi 200. Možete staviti malo tog hajlajtera, korektor, maskaru i malo popuniti obrve i to je go-to look koji je spreman za 2 minuta. 

Kontura

Kako biste dodali malo boje i dimenzije vašem preplanulom licu, ili kako biste malo suzili lice, drugim rečima instant izgubili kilogram-dva, koristite proizvod za konturisanje. Opet, s obzirom na to da imamo dobru bronzanu podlogu na kojoj se radilo 7 do 10 dana, nemojte preterivati sa količinom proizvoda. Ako mene pitate, za tu namenu, najbolje koristite Maybelline New York Master Contour V kremastu konturu. I to samo tamniji deo, jer ne želimo da posvetljujemo lice. Stavite malu količinu proizvoda ispod jagodične kosti, oko linije kose i ispod vilične kosti. Ujednačite boju koristeći prste, za najprirodniji efekat. 

Ne skrivajte pegice

Ja sam godinama izbegavala sunce zato što čim sam izložena suncu 10-15 min, iskaču mi pegice na obrazima. I to mi je bilo tako ružno. Sad ne znam da li je to zbog trenda pegica ili zato što sam starija, pa umem da prihvatim svoje vrline i mane – ja ih sada obožavam. I u poslednje vreme, ili ne nosim uopšte šminku, ili je nanosim tako da ne sakrijem pegice i mislim da mi one baš daju na mladolikom i svežem izgledu. 

I molite se da što duže traje leto, kako bismo održavali mukom zarađeni ten. 

Pročitaj još: Makeup preobražaj: Instant sjaj

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick 200 Medium

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Contour V

    Poručite odmah

Povezane teme: leto, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš guste trepavice raskošnog volumena? Vreme je da isprobaš legendarnu Lash Paradise maskaru!

Rajski volumen trepavica bez nagomilanih slojeva je moguć. Uz malu pomoć L'Oréal Paris Lash Paradise maskare, tvoj pogled neće proći nezapaženo...