Proizvodi za oblikovanje obrva: Naših top 10

Iako važe za “okvir” lica i jednu od prvih stvari koje ugledamo na nečijem licu, obrve su te koje često zanemarujemo i preskačemo u dnevnoj rutini ulepšavanja. Njihovo sređivanje obično predstavlja izazov (ili su pretanke, ili previše retke, ili nesimetrične, ili pretamne), ali danas postoji mnogo kozmetičkih proizvoda koji će brzo, lako i pre svega efektno, preoblikovati obrve.

Oblikovanje obrva: kada se šta koristi

Olovku je uvek poželjno imati pri ruci. Ona pruža precizno, ali nešto oštrije iscrtavanje, zbog čega je važno da potezi budu lagani, a linije koje imitiraju prirodne dlačice, što mekše i tanje. Najpodobnija je za iscrtavanje dela pri korenu nosa.

Krejoni i gelovi za obrve su idealno rešenje za sve one koji imaju retke ili previše svetle obrve. Jednostavni su za korišćenje, lako se nanose, a eventualne greške sa njima se brzo ispravljaju. Idealni su za precizno oblikovanje i popunjavanje, kao i fiksiranje dlačica.

U zavisnosti od afiniteta, ali pre svega od potreba i vrste problematike, možeš izabrati ono što je tebi potrebno. U nastavku predstavljamo top 10 proizvoda za oblikovanje obrva – po našem izboru!

L'Oreal Paris Brow Artist Skinny Definer olovka za obrve

Ovu olovku za obrve preporučujemo za popunjavanje sitnih rupica na obrvama. Ona ima izrazito tanak vrh od 1,5 mm i koja omogućava brzo i precizno rukovanje. Dopada nam se i što se Brow Artist Skinny Definer olovka ne razmazuje i vodootporna je, što je sada posebno važno, obzirom da su obrve i oči najviše u centru pažnje.

Maybelline New York Brow Extensions krejon za obrve

Ova inovacija u obliku krejona za obrve na tržištu nam se posebno dopada, jer pomoću njega obrve ostaju prirodne ali punije i to u trenu. Brow Extensions se baš lako nanosi i nekako izgleda kao da klizi po prirodnim dlačicama obrva, zadržavajući se na njima i popunjavajući baš one delove koji su nam potrebni. Isto se ne razmazuje i postojan je tokom dana.

NYX Professional Makeup Bare With Me maskara za obrve

Da li si znala da postoji i fiksator za obrve, baš kao i fiksator za lice? Možeš ga isprobati baš u obliku ove maskare za obrve kako bi pripremila, definisala ili fiksirala obrve po želji. Bare With Me fiksator u obliku maskare ima kremastu formulu obogaćenu uljem semena konoplje koje će dubinski hidrirati dlačice tvojih obrva. Ovu maskaru za obrve možeš koristiti pojedinačno ili kao završni korak u definisanju obrva. Dovoljno je samo da je naneseš i ostaviš da se osuši do formiranja providnog sloja.

L'Oreal Paris Unbelieva Brow gel za obrve

Ovaj dugotrajni gel za obrve koristi za popunjavanje obrva i ne razmišljaj o njegovoj postojanosti, jer on može da traje i do 2 dana. Bilo da više voliš intenzivnije izražen oblik obrva ili prirodniji, lako ćeš ga postići pomoću ovog gela za obrve. Pored toga, on je i vodootporan i ne razmazuje se.

Maybelline New York Brow Ultra Slim olovka za obrve

Ovu olovku za obrve u prodaji možeš pronaći u 3 nijanse. Ona omogućava glatko nanošenje sa visokom preciznošću, za precizno isctravanje obrva. Vrh Brow Ultra Slim olovke je tanak čak 1,6 mm, ali ne lomi se. Pomoću će obrve će izgledati prirodno i ostaće definisane tokom celog dana, a za još prirodniji izgled, možeš da iskoristiš četkicu kako bi izblendovala željeni predeo.

YSL Couture Brow maskara za obrve

Ukoliko želiš svojim obrvama da pružiš strukturu i da ih naglasiš u samo nekoliko poteza onda to možeš uraditi pomoću ove maskare za obrve. Couture Brow četkica maskare je zgodna za nanošenje. Dovoljno je samo da kreneš od unutrašnjeg ugla obrva prema spoljašnjem, zatim počešljaš obrve potezima na gore pomoću četkice i na kraju sa njenim vrhom naglasiš ugao obrva. Tako lako, zar ne?

L'Oreal Paris Brow Artist pomada za obrve

Ovo je spas za retke obrve! Kremasta gel formula savršeno ističe obrve, a visoka koncentracija pigmenta omogućava jednostavno popunjavanje svih onih delova koji nedostaju. Vrlo precizna kosa četkica omogućava lako nanošenje, a posebna pogodnost Brow Artist pomade ogleda se u činjenici da se proizvod ne razmazuje.

Lancome Monsieur Big Brow olovka za obrve

Pomoću ove olovke, obrve će ti biti naglašene i do 24h. Kreirana je sa praktičnom četkicom za blendovanje sa druge strane i ima kremastu teksturu koja se lako nanosi. Moniseur Big Brow ujedno oblikuje i prekriva nepravilnosti na obrvama. Laganim pokretima popuni svoje obrve ovim proizvodom za prirodan i trendy look.

NYX Professional Makeup Precision Brow

Kada tvojim obrvama nedostaje forma, na scenu stupa olovka sa dva završetka! Ravan vrh služi za detaljno popunjavanje, jer omogućava izuzetno precizne poteze koji besprekorno imitiraju izgled dlačica. Na drugom kraju olovke nalazi se fleksibilni češljić za blendovanje boje i postizanje ujednačenog i prirodnog izgleda.

Maybelline New York Tattoo Brow Peel-Off gel u boji

Gel je najbolje rešenje za savršeno oblikovane obrve kojima korekcija neće biti potrebna i do tri dana! Jednostavna peel-off tehnika obuhvata tri korka: prvo nanesi proizvod pomoću četkice koja omogućava potpunu kontrolu poteza; potom sačekaj bar 20 minuta da se tekstura osuši (što duže stoji, efekat je bolji - obrve intenzivnije, a boja dugotrajnija), a onda oljušti gel i to u smeru rasta dlake (od nosa ka slepoočnicama). Rezultat će te oduševiti!

Pročitaj još: Rok trajanja šminke: kada je vreme za novu?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension Blonde

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim

  Poručite odmah
 • YSL Couture Brow

  Poručite odmah
 • Lancome Monsieur Big Brow

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, trend, obrve, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, fiksator, YSL, olovke za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svakodnevna borba protiv starenja: Pravilna nega kože u tridesetim!

Kada zakoračiš u tridesete dešavaju se razne promene na koži, da li su upravo tridesete pravo vreme da se borimo protiv ranih znakova starenja, vreme ...