Pronađi idealan oblik obrva

Obrve uokviruju lice i ako su pravog oblika, oči izgledaju krupnije, a vaš makeup će biti efektniji. Kada se podvuče crta, oblik obrva trebalo bi da upotpunjuje oblik oka, dok neodgovarajući oblik može da vas učini starijim i da ne ističe vaše najlepše atribute na licu.

Ako imate četvrtasto lice, vaš cilj je da ublažite oštre crte svog lica.


Da bi vam crte lica izgledale mekše, obrve bi trebalo da budu blago oble. Trudite se da izbegavate naglašen luk sa špicem, jer će vam lice izgledati oštrije i grublje. Takođe, ne bi trebalo ni da idete u drugu krajnost i iščupate obrve u obliku duge.

Ukoliko imate okruglo lice, trudite se da naglasite linije i konture.


Potrudite se da vaše obrve imaju oštriji ugao, a ovim smelim potezom ćete istaći slepoočnu kost. Devojkama ovakvog oblika lica odlično odgovaraju obrve sa visoko postavljenim lukom.

Za duguljasto ili izduženo lice su najbolje vertikalne obrve.


Ono što čupanjem obrvama, kao i njihovim daljim šminkanjem, treba da postignete jeste da vam lice izgleda vizuelno šire. Zato obrve treba da idu ka spoljašnjim delovima lica, ali bez naglašenog luka.

Slobodno ih izvucite malo duže ka slepoočnicama – neka se linija obrva završava dalje od očiju, ali ne preterujte da ne biste dobile tužan izraz lica.

Devojke koje imaju srcoliko lice trebalo bi da izbegavaju bujne, guste, pomalo neuredne obrve, koje su u modi poslednjih sezona.


Ovakav oblik lica karakteriše uska brada i naglašen deo oko čela pa obrve ne smeju da se ističu i dodatno skreću pažnju. Devojke sa srcolikim licem trebalo bi uvek da imaju uredne, nikako nepočupane i bolje tanje nego deblje obrve.

Pročitaj još: Previše si istakla obrve? Imamo rešenje!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Drama Pomade Crayon

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make-up in the City: Tehnike i trikovi za NG veče sa Dunjom

Nadamo se da si odabrala ili barem suzila izbor po pitanju onoga sa kime ćeš dočekati Novu godinu, gde ćeš proslaviti i šta ćeš obući i obuti za tu pr...