Pronađi savršenu maskaru za svoje trepavice

Maskara je zaista najbolja (kozmetička) drugarica većine žena. Čak i ako se retko kad šminkaš, u svom neseseru sigurno imaš bar jednu maskaru. Međutim, nije retkost ugledati ženu kako stoji ispred makeup rafa, dok u ruci drži nekoliko različitih maskara, ne znajući koja je pravi izbor za nju. Maskara za duže trepavice, za volumen, vodootporna maskara, dugotrajna, ona koja ne stvara grudvice... A tek četkice za maskare! Gumene, od vinila, prirodne, dvostruke, trostruke, sa zglobom za savijanje, obične...

Recimo samo da se slažemo sa tobom da izbor nije ni malo jednostavan. Međutim, tvoja idealna maskara postoji, a mi ćemo ti pomoći da je pronađeš.

Kako do one prave?

Da bi istakla punu lepotu svojih očiju, moraš da odabereš “onu pravu” maskaru. Ona treba da prati ritam tvojih obaveza, oblik tvojih očiju, kao i strukturu tvojih trepavica. Imaj u vidu da ako neka maskara odgovara tvojoj drugarici ne mora da znači da će odgovarati i tebi. Istina je da svaka maskara ne daje isti efekat, niti će svaka odgovarati baš tvom tipu trepavica.

 

Drugim rečima, ukoliko smatraš da određena maskara “ne valja”, vrlo je moguće da si samo odabrala pogrešnu maskaru za svoj tip trepavica, to jeste – maskaru sa pogrešnim završnim efektom i pogrešnim oblikom četkice.

Kako je tržište prepuno najrazličitijih proizvoda, izabrali smo četiri odlične maskare za volumen, ali sa značajnim razlikama – svaka od njih pruža drugačiji završni efekat i ima drugačiju četkicu. Ne znamo da li si čula za “3Č” pravilo, ali četkice čine čuda. One mogu biti različitih oblika i materijala, u zavisnosti od čega stvaraju različite efekte na trepavicama.

Podvlačimo: tajna za savršene trepavice krije se upravo u završnom efektu maskare i obliku njene četkice!

Zato, pažljivo uporedi karakteristike svake od navedenih maskara, jer smo sigurni da ćeš nakon ovog vodiča, razotkriti misteriju i saznati koja je prava za tebe!

Air Volume Mega maskara

Kada otvoriš modernu pink bočicu L’Oréal Paris Air Volume Mega maskare, prvo ćeš ugledati njenu veliku pufnastu četkicu. Radi se o mekoj četkici sa pažljivo kombinovanim kraćim i dužim vlaknima. Zahvaljujući kraćim vlaknima, četkica doseže do svake trepavice, dok ih duža vlakna razdvajaju i ravnomerno nanose kremastu formulu maskare od korena do vrha. Na taj način, Air Volume Mega maskara pruža vrtoglavi mega volumen, bez otežavanja trepavica.

Izaberi Air Volume Mega maskaru ako…

Ova maskara je idealna za tebe ako su tvoje trepavice dugačke, ali retke. Zbog njene debele i guste četkice će čak i najtanje i retke trepavice izgledati gusto. Što je četkica pufnastija i veća, toliko će trepavice izgledati gušće i duže nakon nanošenja maskare. Dakle, četkice zaiste mogu da čine čuda, a ova četkica sa dva tipa vlakana istaći će baš svaku trepavicu na tvom oku. Tvoje trepavice će dostići mega volumen, ali zahvaljujući kremastoj formuli maskare, ostaće paperjaste i lagane. Uz to, njena formula je hipoalergena i pogodna za devojke sa osetljivim očima.

Lash Paradise maskara

L’Oréal Paris Lash Paradise maskara kreirana je za devojke koje vide lepotu u svemu. Postoje dve specifičnosti vezane za ovu maskaru na koje treba da obratiš pažnju. Prva je njena formula koja sadrži negujuće sastojke, a druga je njena četkica neobičnog oblika, koja podseća na peščani sat. Zaista, celokupan dizajn, ali i karakteristike ove maskare asociraju nas na nežnost jedne žene i parišku eleganciju.

Izaberi Lash Paradise maskaru ako…

Ova maskara “otvara” pogled, pa je idealna za devojke koje imaju sitne oči ili spuštene kapke. Njena četkica u obliku peščanog sata će dopreti do svake tvoje trepavice i dati im gustinu i raskošan volumen koji će te ostaviti bez daha. Ovo je veoma mekana četkica, poput pera sa sitnim finim dlačicama, pa ćeš imati osećaj kao da četkica sa lakoćom grli baš svaku tvoju trepavicu.

Za još “budniji pogled”, nanesi maskaru u cik-cak potezima od samog korena trepavica, jer ćeš tako stvoriti iluziju ajlajnera. Formula Lash Paradise maskare je obogaćena ricinusovim uljem, ružinim uljem i ekstaktom različka, te će tvoje trepavice ostaviti mekanim i nežnim. Uz to, ima ultra meku četkicu, za prijatno nanošenje i formulu pogodnu za devojke sa osetljivim očima.

Bambi Oversized Eye maskara

L’Oréal Paris False Lash Bambi Oversized Eye maskara je kao stvorena za devojku koje želi da njen odvažan pogled bude u prvom planu. Sama maskara, i po nazivu, pakovanju i efektu je nešto što će pažnju privući modernim „bold“ devojkama.

Izaberi Bambi Oversized Eye maskaru ako…

Ova maskara je idealna za tebe ako imaš “teške” trepavice koje padaju, a želiš XXL volumen i dugačke “bambi” trepavice. Tajna je u četkici kupastog oblika od elastomera (u svakodnevnom rečniku poznatija kao i silikonska četkica). Ovo je velika i savitljiva četkica koja sa lakoćom podiže svaku trepavicu i daje im podjednako veliki volumen bez grudvica. Ukoliko voliš da staviš maskaru i na donje trepavice, ovaj tip četkice je idealan za “zaokruženi” eye look. Dakle, ukoliko želiš volumen i definiciju trepavica u paketu, ova maskara je za tebe.

Volume Milion Lashes maskara

L’Oréal Paris Volume Milion Lashes predstavlja pravi klasik među maskarama koji daje definisan volumen, prirodan završni efekat i predstavlja “siguran” izbor za svaki dan.

Izaberi Volume Milion Lashes maskaru ako…

Ako su tvoje trepavice prirodno guste i podignute, klasična četkica predstavlja najbolji izbor. U tom slučaju, ona će samo još bolje upotpuniti tvoj pogled, definisati tvoje trepavice i stvoriti savršeni dnevni “no makeup” look. Zbog toga, Volume Milion Lashes maskara je idealna za postizanje “čistog” i prirodnog izgleda. Njena četkica od elastomera (silikonska četkica) će suptilno razdvojiti tvoje guste trepavice i omogućiti njihovo lako raščešljavanje. Dakle, Volume Milion Lashes je za tebe ukoliko si srećnica koja samo želi da naglasi svoje prirodne trepavice (čitaj: blago tebi!).

Na TI sa karakteristikama maskare

Jedna od ove četiri maskare je ona prava, stvorena samo za tvoje trepavice! Da ponovimo gradivo – ključ je u završnom efektu maskare i obliku četkice, jer četkice čine čuda! Mislimo da sada sa sigurnošću možemo da napišemo da ćeš “naoružana” ovim znanjem uspeti da pronađeš onu idealnu, i to već iz prvog pokušaja.

Piši nam za koju si se maskaru odlučila!

 

Pročitaj još: Jesenji parfemi: Oktobar je savršeno vreme za mirisne eksperimente!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Air Volume Mega Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Lash Paradise Black Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Collagene Million Lashes Extra Black Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris False Lash Bambi Oversized Eye Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, trend, večernja šminka, dnevna šminka, tutorial, Loreal Paris

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koje nam diktiraju društvene mreže

Makeup je u 2022 godini doživeo pravu renesansu, šta nas to uzbudljivo čeka u 2023 godini...